MENU

OMÜ İlahiyat Fakültesinde Türkiye Dinler Tarihi Çalışmaları Paneli Gerçekleştirildi
25 Aralık 2022, Pazar - 21:45
Güncelleme: 03 Ocak 2023, Salı - 16:48
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) İlahiyat Fakültesi’nde Türkiye Dinler Tarihi Çalışmaları Paneli Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Prof. Dr. Şinasi Gündüz’ün editörlüğünde gerçekleştirildi.

Panele, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, OMÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şahin, İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı. Prof. Dr. Ekrem Sarıkçıoğlu ise panele çevrimiçi olarak katılım sağladı.

OMÜ İlahiyat Fakültesi Çarşamba Etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde Din, İnanç ve Ritüel başlıklı eser ile Türkiye Dinler Tarihi çalışmaları incelendi.

‘Ekrem Sarıkçıoğlu Dinler Tarihi alanına ciddi katkı sağlamış biridir’

Panelde selamlama konuşması gerçekleştiren OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, “Dinler tarihinin İslam dünyasında önemli bir alandır. Osmanlı’nın son döneminden itibaren Dinler Tarihi Dersi bir alan olarak görülmeye başlandı ve Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren İlahiyat içerisinde yer aldı. Bu süreç içerisinde çalışmaların yönü ve seyri değişse de kırılma olarak nitelendirdiğimiz farklı alanlarla kaynaşma noktasında ki kırılmayı temsil eden isimlerden biri Ekrem Sarıkçıoğlu olmuştur. Dinler Tarihi alanına oldukça katkı sağlamış isimlerden biridir. Bugün panele çevrimiçi bağlanarak konuyla ilgili bilgi ve tecrübesini aktaracak.” dedi.

‘Alana bir ruh kazandırdı’

Ekrem Sarıkçıoğlu’nun ve Samsun’un birbirinden ayrılmaz iki şey olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Şinasi Gündüz, “Ekrem Hocamız buraya yıllarını verdi, uzun süre fakültede dekanlık yaptı. Sadece Dinler Tarihi alanında değil Felsefede, Tefsirde ve birçok alanda çok iyi öğrenciler yetiştirdi. Yetiştirdiği kişiler alanlarının sayılı isimlerinden biri haline geldi. Bunu gururla söylemeliyim ki alana bir ruh kazandırdı.” ifadelerini kullandı.

“Önceki yıllarda öğrencilerin Dinler Tarihi Kitabı yoktu”

Panele çevrimiçi bağlanarak öncelikle katılımcılara teşekkür eden Prof. Dr. Ekrem Sarıkçıoğlu, “Daha önceki dönemlerde 60’lı yıllarda öğrencilere verecek Dinler Tarihi Kitabı bile yoktu. Sadece hocalarımız bize anlatırdı, herhangi bir dokümanımız yoktu. Şu an yıllar geçti, hepimizin gayretleriyle güzel gelişmeler yaşandı. Umarım daha nice güzel gelişmeler yaşanır. Geleceğe dair ümidim her geçen gün artıyor. Sizlerle gurur duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Panelin sonunda katılımcılara Fidan Sertifikaları takdim edilirken stantlarda Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Prof. Dr. Şinasi Gündüz, Türkiye Dinler Tarihi Kitabı’nı imzaladı.

X
Secure Login

This login is SSL protected