MENU

Kazak Öğrenciler Bağımsızlık Günlerini Kutladı
25 Aralık 2022, Pazar - 22:06
Güncelleme: 26 Aralık 2022, Pazartesi - 00:06
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Uluslararası öğrencilerin kültürlerini yansıttığı birbirinden güzel etkinliklere imza atılan Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) Kazakistan’ın bağımsızlığı, kültürel ve geleneksel açılardan çeşitli gösterilerle kutlandı.

“Kazakistan Bağımsızlık Günü” vesilesiyle OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda, bir yandan Kazakistan’a özgü yemekler ikram edilirken diğer taraftan öğrencilerin yaptığı resimler sergilendi.

Açılış konuşmalarıyla başlayan programda Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu ile Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, özgürlük ve bağımsızlığın önemine vurgu yaparak Türk Cumhuriyetleri arasındaki birlik ve kardeşliğin daimî olmasını diledi.

Ardından ülkelerine özgü farklı etkinliklerle sahnede yer alan Kazak öğrenciler; ezgileri, dans gösterileri, güreş müsabakaları ve ülkelerine dair tarihsel anlatımları ve bilgi yarışmasıyla da etkinliğe renk ve zenginlik kattı.

Uluslararası İlişkiler Şube Müdürü Ahmet Çakır, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Olcay Bayraktar ve Sakarya Üniversitesinden Kazak öğrencileri temsilen misafirlerin de katıldığı etkinliğin sonunda organizasyonda görev alan öğrencilere sertifikaları takdim edildi.

Kutlama programı, pasta kesimi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected