MENU

OMÜ’de Anadolu Erenlerinden Hacı Bektaş Veli Adına Dut Ağacı Dikildi
29 November 2022, Tuesday - 13:22
Updated: 13 December 2022, Tuesday - 11:41
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde (İTBF) Hacı Bektaş Veli Araştırmaları Topluluğu tarafından “Horasan'dan Anadolu'ya Sevginin Yolculuğu” etkinliği gerçekleştirildi.

Fevzi Köksal Konferans Salonu'ndaki etkinliğe; İTBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Saraç, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çıkla ile öğretim üyesi Prof. Dr. Şahin Köktürk, Hacı Bektaş Veli Araştırmaları Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. İbrahim Gül, akademisyenler, Çevre Düzenleme Müdürlüğü çalışanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte söz alan Prof. Dr. Şahin Köktürk, hayatı ve eserleri hakkında bilgiler verdiği Hacı Bektaş Veli’nin insan sevgisi, hikmeti ve irfanı esas alan felsefesinin günümüzde de geçerliliğini koruduğunu vurgulayarak yüzyıllar öncesinden verdiği mesajları ve öğretisiyle rehber olmaya devam ettiğini dile getirdi.   

Hacı Bektaş Veli’nin düşünce dünyasının izlerinin; şiirlerinde, özdeyişlerinde ve kendisiyle ilgili anlatılarda takip edildiğini belirten akademisyen Köktürk, onun, birçok uygarlığın merkezi olan Anadolu’nun zengin sosyal ve kültürel dokusunu sevgi ve hoşgörüyle işlediğini de sözlerine ekledi.

Prof. Dr. Köktürk, konuşmasında ayrıca Hacı Bektaş Veli’nin; Horasan’dan Anadolu’ya velayet erenlerinin görevlendirmesiyle yanan kuru bir dal parçasının düşüp hayat bulduğu Suluca Karahöyük’e gelişini katılımcılarla paylaştı.

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Şahin Köktürk’e, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Saraç tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Etkinlik, Hacı Bektaş Veli anısına dut ağacı dikimi ile sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected