MENU

Terme MYO’da Mezuniyet Coşkusu
29 Haziran 2022, Çarşamba - 15:35
Güncelleme: 29 Haziran 2022, Çarşamba - 15:35
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Terme Meslek Yüksekokulunda (MYO) 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.

Terme MYO okul bahçesinde düzenlenen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, Terme Kaymakamı Metin Maytalman, Terme MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Hepinize gelecekte başarılar diliyorum”

Saygı duruşundan bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, açılış konuşmaları ile devam eden törende, mezun öğrenciler adına okul birincisi Esra Borucu, şunları söyledi: “Bugün burada hem gururlu hem sevinçli hem de hüzün dolu duygular içerisindeyim. Öğrenim hayatımı gurur verici bir derece ile bitirmenin verdiği mutluluğu yaşıyorum. Bir kadın olmaktan, azmedip ayaklarımızın üzerinde durmaktan başka çaremizin olmadığının bilincinde olup, hiç kimsenin eline bakmadan, kendi ekmeğimizi, kendi paramızı kazanacağımız günlerin o kadar uzak olmadığının bilincinde olup ve hepimizin bunu başaracağına inanıyorum. Hepinize gelecekte başarılar diliyorum.”

“Çok stratejik bir alandasınız”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren, “Pandemi sürecinde biz şunu gördük ki, dünyada teknolojisi en güçlü olan ülkeler dâhil olmak üzere eli kolu bağlı hale geldiler. Gıda en stratejik, tedarik alanı olarak, pazarlama alanı olarak, öğretim alanı olarak karşımıza çıktı. Dolayısıyla bir meslek grubu olarak sizler herhangi bir 4 yıllık fakültenin altında değil eş değer düzeyde yer aldınız. İnsanlar makine yiyemezler ama gıdasız duramazlar. Çok stratejik bir alandasınız, kendinizi bu misyonla değerlendirerek gelişiminizi devam ettirmenizi diliyorum.” açıklamalarında bulundu.

“Girişimci ve özgüveni yüksek mezunlar olarak avantajlı durumda olacaksınız”

MYO Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bu güzel ve anlamlı günde; fındık ve pirincin merkezi, deniz ve turizm alanlarıyla meşhur, Samsun’un güzel ve şirin ilçesi, Terme’mizde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye ve Karadeniz Bölgesi’nin marka kurumlarının başında geliyor. 1975 yılında kurulmuş olup il ve ilçelerle beraber geniş kampüs alanlarına sahip 19 fakülte, 12 MYO, 55 bin öğrencisi, 6 bin 500 çalışanı ile ülkemizin en önemli üniversitelerinden birisi. Terme MYO da 1999 yılında kurulmuş ve 2001-2002 döneminde ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretime başlamıştır. Türkiye’de MYO’lar, firmaların ihtiyacı olan nitelikli, uygulama becerisi yüksek eleman ihtiyacının karşılanması açısından önemli eğitim kurumlarıdır. Gençlerimiz; mesleki olarak donanımlı, farklı düşünebilen, girişimci ve özgüveni yüksek mezunlar olarak avantajlı durumda olacaklardır. MYO’lar; sanayi ve bölgenin ekonomik yapısına göre istihdama ve üretime yönelik programlar, staj ve uygulama becerileri yüksek gençler yetiştirmeli."

MYO birincisi Esra Borucu’ya, ikincisi Berna Tok’a ve üçüncüsü Seyhan Titiz’e başarı belgeleri ve hediyeleri Terme Kaymakamı Metin Maytalman ve MYO Okul Müdürü Doç. Dr. Erol Terzi tarafından verildi. Daha sonra öğrencilerin kep atmasıyla tören sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected