MENU

Fen-Edebiyat Fakültesi Mezuniyeti Coşkuyla Kutladı
02 Temmuz 2022, Cumartesi - 23:06
Güncelleme: 05 Temmuz 2022, Salı - 15:03
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılı mezunlarını verdi. Buna ilişkin düzenlenen törende öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşayarak başarı belgelerini aldı. 

OMÜ Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet törenine; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Kasap, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, akademisyenler ve mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

16 Nisan 1975 tarihinde kurulan ve 47 yılını tamamlamış OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nin mezunlarının mesleğe adım attığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

“18 bölüm akredite”

Törenin açılışında OMÜ ve fakülte hakkında bilgiler vererek konuşmasına başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin 2021 yılında Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP)’na başvuru yapan 60 Üniversite arasından 11 Üniversite arasına girme başarısını göstererek Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) belgesine sahip olduğunun altını çizdi. Programa katılma sürecinde Fen Edebiyat Fakültesi’nin payının büyük olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Sevim Alışır konuşmasına şu sözlerle devam etti; “1975 Yılında kurulan Üniversitemiz, bünyesinde 19 fakülte, 1 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 2 enstitü, 1 konservatuar ve 28 uygulama araştırma merkezi bulundurmaktadır. OMÜ, alanında uzman 2500 kişilik öğretim kadrosuyla yaklaşık 500’i yabancı uyruklu olan 50.000 öğrenciye önlisans, lisans ve lisansüstü seviyelerinde eğitim öğretim hizmeti sunmaktadır. Yürütmüş olduğumuz tüm hizmetlerde sürekli iyileştirme felsefesini benimseyen, bağımsız tüm birimlerini bütüncül bir sistem içerisinde değerlendiren ve paydaşlarını sisteme dahil eden bir kalite yönetim anlayışına sahip olan Üniversitemiz 2021 yılında başvuru yapan 60 Üniversite arasından, 11 Üniversite arasına girerek “Kurumsal Akreditasyon” belgesini almıştır. Üniversitemiz bünyesinde bulunan 18 farklı birimimiz, sürdürdüğü kaliteli eğitim öğretim hizmetlerini akreditasyon belgeleriyle kanıtlamıştır. Bu süreçte Fen Edebiyat Fakültesi akredite olan 8 bölümü ile Üniversitemizin akreditasyon süreçlerinde önemli paya sahip, öncül fakültelerinden biri olmuştur. Öncelikle bu süreçlerde emeği geçen başta Dekanım olmak üzere tüm öğretim elemanlarına teşekkür ederim”.

“OMÜ mezunu olmak ayrıcalıktır”

Konuşmasının devamında mezun öğrencilere seslenen Rektör Yardımcısı Alışır, ”Sevgili öğrenciler çok sayıda mezunun olacağı, istihdam edileceğiniz alanlarda sizin fark yaratmanız ve tercih sebebi olmanız gerekecektir. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden mezun olmak, size bu konuda ayrıcalıklar getirecek ancak bunun yanı sıra omuzlarınıza farklı sorumluluklarda yükleyecektir. Bugün ülkemizde ve tüm dünyada milyonlarca insanın refahını, özgürlüğünü ve mutluluğunu ilgilendiren meseleler giderek artmaktadır. Küresel ısınmadan çevre kirliliğine, yoksulluğa, salgın hastalıklardan savaşlara varıncaya kadar birçok sorun acil çözüm beklemektedir. Bunun için yenilenebilir enerjiden, ekonomiden dijital teknolojilere sosyal yaşamın her kesiminde pek çok alana damgasını vuracak çözümlere yeni değerler katmak ve fark yaratmak gerekecektir. İşte tam da burada OMÜ’lü olmak, avantajınız olacak ve sizi farklı kılacaktır.  Unutmayın ki, Vatanımızın sınırlarını korumak için kanlarını döken, tüm şehitlerimize, Ulu önder Atatürk’e bölünmez olduğumuzu, bir kez daha gösteren Halisdemir’lere sözümüz var, borcumuz var. Bu emanetin bilinciyle hareket ederek, tüm yükümlülüklerinizi yerine getireceğinize inanıyorum. Geleceğe yön verecek nesil olarak sizlere güveniyorum, Yolunuz açık olsun.” Diyerek sözlerine son verdi.

“Altyapıya ve yeteneğe sahipsiniz.”

Mezuniyet törenine katılım sağlayarak öğrencileri bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de, “Değerli gençler bugün hayata atılıyorsunuz üniversitede aldığınız eğitimi bundan sonraki hayatınızda uygulayabilmek çok önemli fakat öğrenciliğiniz daha bitmedi. 4 Yıllık lisans eğitimini tamamlayarak çıktığınız kariyer yolunda kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz, 41 yıl önce üniversiteden mezun olmuş bir abiniz olarak şunu rahatlıkla ifade edebilirim. Bugünden itibaren temennimiz çok güzel bir hayat yaşamanız ancak hayatınızda hayal edemeyeceğiniz, hesaplayamadığınız günler yaşayacaksınız. Dünyada alanınızla ilgili işini en iyi yapan kim varsa unutmayın ki işinizi ondan daha iyi yapabilecek altyapıya ve yeteneğe sahipsiniz, bu özgüvene sahip olmak çok önemli. Ondokuz Mayıs Üniversitesi verdiği eğitimle bu özgüveni ve mesleki altyapıyı sizlere sağlıyor, sizler bizim istikbalimizsiniz yakın gelecekte burada bizim yerimize sizler konuşma yapacaksınız. Sizleri bugünlere getiren ailelerinize saygımı sunuyorum Yolunuz açık olsun hepinizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.

“Türkiye Fen-Edebiyat Fakültelerinde bir ilki gerçekleştiriyoruz.”

Törenin devamında önümüzde ki eğitim öğretim döneminde hayata geçecek olan Mesleki Uygulama Programı ile Türkiye Fen Edebiyat Fakülteleri arasında bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Fakülte Dekanı Prof. Dr. Emin Kasap, yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi; ”Fen Edebiyat Fakültesi Üniversitemizin en eski ve köklü fakültelerinden biridir. Fakültemiz bünyesinde bulunan 233 akademik personel ile öğrencilerimize en iyi eğitimi vermek için çabalıyoruz. Fakültemizde 14 bölümümüzde 4 binin üzerinde öğrenci bulunmaktadır. Fakültemiz bölümlerinden 8’i akredite olmuş durumdadır kalan 6 bölümümüz de çalışmalarını tamamlamış ve Ekim ayında ki akreditasyon değerlendirmesini beklemektedir. Fakülte olarak öğrencilerimizin daha okurken istihdam edilmeleri hususunda çalışmalarımız da devam etmektedir. Geçen hafta Fakülte Kurulumuzda aldığımız karar ile Türkiye Fen Edebiyat Fakültelerinde bir ilki gerçekleştirerek tüm bölümlerimizin müfredatlarına Mesleki Uygulama Programı koyma kararı aldık. Önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren gerçekleşecek olan bu program sayesinde, başarılı öğrencilerimiz kendi uygulama alanlarından birinde çeşitli kurumlar ve kuruluşlarda mesleki deneyim elde etme fırsatı bulacaklar.”   

“Sizlerin başarısı OMÜ’yü onurlandıracaktır”

Konuşmasının devamında Dekan Kasap, mezun öğrencilerine şu sözlerle veda etti; “Sevgili mezunlarımız, dört yıllık eğitim hayatınız bugün tamamlanmış bulunmakta. Üniversiteye ilk geldiğiniz günden itibaren sizlerin en iyi şekilde yetişmesi için elimizden geleni yaptık, yaşadığınız sorunlarda yanınızda olmaya gayret gösterdik. Bundan sonra da yanınızda olacağımızı belirtmek isterim. Sizler bizim kırmızı çizgimiz oldunuz, haksızlığa uğramanıza asla tahammül göstermedik. Sizlerden ricamız hangi kurum ve kuruluşta olursanız olun, yaptığınız her işi insana değer verme olgusu içinde gerçekleştiriniz. Siyasi görüşü, dini, dili, ırkı ne olursa olsun insan her zaman değerlidir bunu aklınızdan çıkarmayınız. Sizlerin başarısı Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni daha da yüceltecek ve bizleri onurlandıracaktır. Bu yolda hiç durmadan çalışacağınıza ve ülkemizin devamlı olarak ileri gitmesine hizmet edeceğinize yürekten inanıyoruz.”

“Ülke ve milli menfaatler doğrultusunda çalışacağız”

Protokol konuşmalarının ardından konuşmasını gerçekleştirmek için kürsüye çıkan Fen Edebiyat Fakültesi birincisi, “Fen Edebiyat Fakültesi birincisi olarak, fakültemizin mezuniyet töreninde bu konuşmayı yapıyor olmaktan büyük onur duyuyorum. Dört yıl sonunda harcadığımız emeklerin karşılığını almak bizleri mutlu ediyor. İçinde bulunduğumuz dönemde ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaçlarının farkındayız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi mezunları olarak tüm arkadaşlarım adına, meslek hayatımız boyunca ülke ve milli menfaatlerimiz neyi gerektiriyorsa o doğrultuda çalışacağımıza söz veriyorum. Ayrıca tüm bu zorlu eğitim sürecine bizlere yol gösteren, çok değerli hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum,  tüm arkadaşlarıma meslek hayatları boyunca başarılar diliyorum.” dedi.

Ayrıca gerçekleşen mezuniyet töreninde, yaş sınırından dolayı emekliliğe ayrılan Fizik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Muharrem Dinçer’e eğitim kariyeri boyunca Üniversiteye ve Fen Edebiyat Fakültesi’ne bulunduğu katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediye ve başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Fakülte birincisine ise başarısından dolayı OMÜ Rektörlüğünce hediye edilen bisiklet Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından verildi.

Mezuniyet töreninin sonunda öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

X
Secure Login

This login is SSL protected