MENU

Prof. Dr. Sevim Alışır: “Sıra dışı olmanızı istiyor, proje tabanlı eğitimle yapmak istediklerinizi destekliyoruz”
20 Ekim 2022, Perşembe - 17:59
Güncelleme: 20 Ekim 2022, Perşembe - 17:59
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesindeki bölüm ve programlara 2022-2023 eğitim-öğretim yılı başında kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan oryantasyon programları 4. gününde devam etti.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan oryantasyona Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, Mezunlar Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Alaattin Altın Fen Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

17-21 Ekim tarihlerinde gerçekleşen oryantasyon programı ile yüksek öğretim programlarına başlayan öğrencilerin OMÜ ve Samsun hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanarak nitelikli ve psiko-sosyal yönden etkili bir eğitim-öğretim dönemi geçirmeleri hedefleniyor.
Oryantasyon programında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sürekli Eğitim Merkezi, Uzaktan Eğitim Merkezi, Kariyer Merkezi, Mezunlar Koordinatörlüğü ve Teknoloji Transfer Ofisi; öğrencilerimize sağladıkları imkânlar hakkında tanıtıcı bilgi içeren sunumlar gerçekleştirdi.

“Yeni nesil ile tanışmak mutluluk verici”

Oryantasyon programında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır, “Kıymetli öğrenci arkadaşlarım siz yeni nesil ile tanışmak burada sizlerle beraber olmak benim için mutluluk verici. Hepiniz yeni aileniz Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)’ne hoş geldiniz. Üniversitemiz 20 fakülte  1 yüksekokul  12 meslek yüksek okulu  2 enstitü 28 araştırma merkezi 1 konservatuarı bulunan büyük köklü bir üniversitedir. Fen Fakültemizin 20 fakülteden farkı akreditasyon yolculuğunun başladığı ilk fakültedir. Eğitim öğretim hayatınız boyunca yaşayacağınız her şey önceden hocalarınız tarafından planlandı. Sizin sektörlere ve gideceğiniz kurumlara hazır ve daha nitelikli gitmeniz için önceden planlandı.” diye konuştu. 

“Yeni nesil çok bilgili”

Fen Fakültesi öğrencilerinin eğitimini akreditasyon süreciyle garanti altına aldıklarını belirten Alışır, “Biz sizlerin eğitimini akredite yaparak garanti altına aldık. Şimdi sıra sizlerde öncelikle kendiniz için bir hedef çizmelisiniz, hedef çizdikten sonra neler yapabilirsiniz ona bakmalısınız. Bunlar için çift anadal, Erasmus, Farabi ve Mevlana gibi fırsatlarımız var. Mezun olmadan bölümde ki nitelikleriniz neyse bizim kurumumuzda sahip olarak mezun olmanızı istiyoruz. Mesleki uygulama programlarımıza katılabilirsiniz ve böylelikle mezun olmadan mesleğinizi icra edebilirsiniz. Projelerimize katılarak burslu öğrenci olarak çalışma imkânını bulabilirsiniz.” dedi.

“Projenin parçası olmanızı istiyoruz”

Fen Fakültesinin  uygulamalı birim olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sevim Alışır, “Biz sizin en az bir projenin parçası olarak mezun olmanızı istiyoruz ve bu konuda size destek veriyoruz. Bunları kullanmak için sadece fikrinize ihtiyacımız var. Biz sizlerin bize fikirlerle gelip proje tabanlı eğitimde yapmak istediklerinizi destekliyoruz. Fakültemizdeki akademik kadromuzla her zaman yanınızdayız. Sizler bizim evlatlarımızsınız hepinizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum ailenize hoş geldiniz.” diyerek sözlerini tamamladı.

X
Secure Login

This login is SSL protected