MENU

Güzel Sanatlar Fakültesi Mezunlarını Uğurladı
01 Temmuz 2022, Cuma - 15:34
Güncelleme: 01 Temmuz 2022, Cuma - 15:34
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Yenilikçi eğitim anlayışıyla sanatçı yetiştiren Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), 2021-2022 akademik yılında öğrencilerini geniş katılımla düzenlenen mezuniyet töreniyle uğurladı.

OMÜ Sahnesinde gerçekleşen mezuniyet törenine; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, GSF Dekanı Prof. Dr. Ali Seylan, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, fakülte dekanları, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Kültürün taşıyıcı kolonları sanattır”

Mezuniyet törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Nasıl ki bir binayı ayakta tutan şey taşıyıcı kolonlarsa kültürün taşıyıcı kolonları da sanattır. Bunun için sizin gibi sanatçıların ufkunu genişletmek adına kampüsümüzde yeniden yapılanmaya gidiyoruz. Kültür mirasımız nasıl sizlere emanetse sizin de eğitim ufkunuzu genişletmek ve sanatsal yeteneklerinizi geliştirmek bizlere emanettir. Sanatsal yönünüzü güçlendirmek adına gerek fakülte hocalarımızla gerek belediye başkanlarımızla yaptığımız fikir alışverişleri oldukça önem arz ediyor. Bugün mezun olan sanatçı arkadaşlarımızın yaklaşık 1,5 yıllık pandemi sürecinde okuldan uzak kaldığı bir dönem oldu. Ve bu süreçte en fazla olumsuz etkilenen uygulamalı bilimlerdi. Maalesef sizlerin fakültesi de bunlardan birisi oldu. Pandemi döneminde nelerden uzak ve eksik kaldığınızı bilerek yüz yüze eğitime döndüğümüzde bunları telafi etmeye çalıştık.” ifadelerini kullandı. 

“Öğrenmek hayat boyu devam eden bir kavramdır”

Mezun olmanın öğrenmeyi bitirmeyeceğine dikkat çeken Rektör Ünal sözlerini şöyle tamamladı: “Öğrenmek hayat boyu devam eden bir kavramdır. Üniversite sadece öğrenmeyi öğretir size. Sizlere yön ve yöntem verir. Bu yöntemle hayat boyu öğreniminizi, kişisel gelişiminizi, mesleki gelişiminizi güçlendirmeniz gerekiyor. Bu kişisel gelişiminizi güçlendirirken kültürel olarak da beslenmek zorundasınız. Öğrenirken aynı zamanda öğreterek toplumumuzu da beslemeniz, aydınlatmanız gerekiyor. Hayata hoş geldiniz sevgili sanatçılarımız.” 

“Sanatçı ruhunuzla bizlere büyük katkı ve destek sağlıyorsunuz”

Mezuniyet törenine katılım sağlayarak öğrencilerle yakından sohbet eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de “Atakum ve İlkadım Belediyelerinin tam orta noktasında bulunan bu kampüs bizler için çok değerli. Eskiden belediye-üniversite, sanayi-üniversite işbirliği gibi sözler vardı. Samsun’da şu an böyle kavramlar kalmadı. Çünkü bu şehir, OMÜ ile o kadar birleşti ve uyum sağladı ki artık bir bütün olarak görüyoruz. Sizler de bu sanatçı ruhunuzla bizlere büyük katkı ve destek sağlıyorsunuz.” diye konuştu.

“Güzel Sanatlar Fakültesi ailesi olarak sizlere kapımız daima açık olacaktır”

Görsel İletişim Tasarımı, Resim, Grafik, Endüstriyel Tasarım, Seramik ve Cam bölümleri ile nitelikli bir eğitim verebilmek ve öğrencilere çağın gereklerini karşılayacak bir mesleki formasyon kazandırabilmek için yoğun gayret içinde olduklarını vurgulayan Dekan Prof. Dr. Ali Seylan, “Her seviyede eğitim öğretim faaliyetinin merkezi elbette öğrencidir. Bu gayrete öğrencilerimizin çalışarak verdikleri karşılığı bugün birlikte kutluyoruz. Her aile birlikte verilen emeklerle oluşur. Bir ferdi olduğunuz Güzel Sanatlar Fakültesi ailesi olarak sizlere kapımız daima açık olacaktır. Unutmayınız sanatçı ve tasarımcı olmak kazanılan bilgi, beceri ve donanımdan daha öte bir şeydir. Dünyanın ve ülkemizin sorunlarına çözüm bulma sorumluluğunu kendinde gören ve bunun için öğrenmelerini, gayretlerini yaşam boyuna yayan bir tutum geliştirmeyi içerir. Bu gayrette olmanızı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“OMÜ’nün bir parçası olmaktan hep mutlu oldum”

Yıllar sonra eğitim hayatına geri döndükten sonra Fakülte birincisi olan Yasemin Yorulmaz mutluluğunu şu sözlerle ifade etti: “Farklı şehirlerden, okumak ve ülkesine faydalı bireyler olmak üzere Samsun’a gelen 50 binin üzerinde öğrenciye sahip olan OMÜ’nün bir parçası olmaktan hep mutlu oldum. Bugün fakülte birincisi olarak sizlere seslendiğim bu sahnede, kendi adıma bir başarı öyküsü de barındırıyorum. Yıllar sonra eğitim hayatıma geri döndüm. Çok çalıştım, çok mücadele ettim. Verdiğim bu mücadelenin genç öğrenci kardeşlerime de örnek olacağını düşünerek fakültemi en iyi şekilde bitirmek istedim. Bunu başarmış olmanın haklı gururunu duyuyorum. Fakülte ve bölüm birincisi olarak mezun olmak benim için elbette önemli ama en önemlisi OMÜ gibi köklü bir eğitim kurumundan mezun olmak. Bu anlamda çifte gurur ve mutluluk yaşıyorum.”

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere hediye ve başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Fakülte birincisi Yasemin Yorulmaz’a ise başarısından dolayı OMÜ Rektörlüğünce hediye edilen bisiklet Başkan Mustafa Demir tarafından verildi.

Tören sonunda GSF öğrencileri keplerini havaya fırlatarak bu özel günlerinin tadını çıkardılar.

X
Secure Login

This login is SSL protected