MENU

Rektör Ünal, Abu Reyhan Biruni Şark Şunaslik Enstitüsünü Ziyaret Etti
27 January 2023, Friday - 14:58
Updated: 27 January 2023, Friday - 14:58
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)  Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Orta Asya ziyaretleri kapsamında Taşkent'te bulunan Abu Reyhan Biruni Şark Şunaslik Enstitüsüne ziyarette bulundu.

Rektör Ünal, Abu Reyhan Biruni Şark Şunaslik Enstitüsü hakkında bilgi aldı

Akademik ve uluslararası iş birliği kapsamında Orta Asya ülkelerinden Özbekistan’a ziyarette bulunan Rektör Ünal, Orta Asya’daki Türk İslam Medeniyetinin en önemli el yazmaları külliyatına sahip Taşkent'teki Abu Reyhan Biruni Şark Şunaslik Enstitüsünü ziyaret ederek enstitü hakkında bilgi aldı.
Ziyaret programına Rektör Ünal’ın yanı sıra; Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu ve Abu Reyhan Biruni Şark Şunaslik Enstitü Müdür Yardımcısı Süreyya Kerimova katıldı.

“Özbekçe transkripsiyon çalışmalarından memnuniyet duyacağız”

El yazmalarının sınıflanması, tamiri ve kategorize edilmesi hakkında Rektör Ünal ve beraberindeki heyete bilgi veren Abu Reyhan Biruni Şark Şunaslik Enstitü Müdür Yardımcısı Süreyya Kerimova şunları söyledi:

“Türk akademisyenlerin enstitüden yararlanması ve özellikle, Türkçe ve Özbekçe transkripsiyon çalışmalarından memnuniyet duyacağız.”

Abu Reyhan Biruni Şark Şunaslik Enstitüsü

Enstitüde halen devam eden el yazması eser toplama faaliyetleri çerçevesinde 26 bin civarında ciltli eser yer almaktadır. Tarih, felsefe, astronomi, tıp, matematik ve İslami ilimler alanlarında nadide bir külliyatı 9. Yüzyıldan 19. Yüzyıla uzanan bir ölçekte oluşturmaktadır.

X
Secure Login

This login is SSL protected