MENU

Turizm Fakültesinde 2022 – 2023 Akademik Yılı Gümüşhane Üniversitesi Rektörü’nün Açılış Dersiyle Başladı
09 November 2022, Wednesday - 12:12
Updated: 09 November 2022, Wednesday - 19:26
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi 2022 – 2023 Akademik Yılı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in verdiği “Küresel İklim Değişikliğinin Turizm Sektörü Üzerine Muhtemel Etkileri” adlı açılış dersiyle başladı.

OMÜ Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, İş Adamı ve OMÜ Bağışçısı Kaya Aşcı, akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

“URAP tarafından yapılan sıralamalarda sürekli olarak ilk 5'in içerisinde yer alıyoruz”

Açılış dersi öncesinde açılış konuşmasında söz alan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, Fakültenin akademik performansına dikkat çekerek “Bugün benim için son derece özel bir gün. Beraber çalışma şerefine nail olduğum, kendisinden çok şey öğrendiğim kıymetli Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek Hocamı ağırlamaktan gurur ve onur duyuyorum. Turizm Fakültesi olarak genç, dinamik, üretken ve çok çalışkan bir kadroya sahibiz. Akademik yayın ortalaması olarak baktığımızda URAP (University Ranking by Academic Performance – Orta Doğu Teknik Üniversitesince kurulan üniversite akademik performans ve derecelendirme kuruluşu) tarafından yapılan sıralamalarda sürekli olarak ilk 5'in içerisinde yer alıyoruz. Nitekim hem sayı hem de nitelik olarak grafiğimiz sürekli yükseliyor. Fakülte olarak en önemli özelliklerimizden biri de konunun uzmanları ile öğrencilerimizi bir araya getirmemiz. Şu an burada yer alan Kaymakamımız Sayın Cevdet Ertürkmen ve Bafra Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Alaiddin Domaç öğrencilerimizin derslerine giriyor. Fakülte olarak öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin proje kültürünü edinmesi için çaba sarf ediyoruz. Örneğin Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyemiz Dr. Ayşe Atar ve öğrencilerimiz TEKNOFEST 2021’de finale kaldı. Akademisyenlerimiz ise proje yazma eğitimleri aldılar.” dedi.

“Sürekli olarak kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz”

Fakültenin akredite çalışmalarından bahseden Prof. Dr. Bulut “Turizm İşletmeciliği Bölümümüz 2020 yılından itibaren akredite olmuş durumda. Turizm Rehberliği Bölümümüz de inşallah gelecek yıl akredite olacak. Hem akreditasyon çalışmaları bağlamında hem de eğitimde revizyon çalışmaları kapsamında sürekli olarak kendimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz. Öğrencilerimiz için sadece klasik olarak sınav yapmıyor, onları uygulamalı alanlarda da değerlendiriyoruz. Bu bazen proje şeklinde olduğu gibi bazen de reklam filmi, sözlü gibi formatlarda oluşuyor.” diye konuştu.

“Hepimizin gurur duyacağı bir Turizm Fakültesini hep beraber izleyeceğiz”

Dekan Bulut, konuşmasına şöyle devam etti: “Araştırma görevlilerimiz ve lisansüstü öğrencilerimizin ileride daha nitelikli birer akademisyen olmalarını sağlamak amacı ile 'Academic Talks' etkinliklerini başlattık. Fakülte olarak bu yıl sonu itibarıyla Fakültemizin dergisini çıkarıyoruz. Turizmle ilgili akademik yayınların yer alacağı dergi, Fakültenin akademik gelişimine de katkı sağlayacak. Bu yıl, öğrencilerimizin okullarını sahiplenmesi ve akademisyenlerimizin başarısıyla taçlanacak, nihayetinde de hepimizin gurur duyacağı bir Turizm Fakültesini hep beraber izleyeceğiz.”
Kurumlar arası iş birliğine önem verdiklerinden ve kurumlarla yaptıkları çalışmalardan söz eden Dekan Bulut, konuşmasını Fakültenin kurulmasında emekleri geçen iş insanı Kaya Aşçı ve ailesine teşekkür ederek tamamladı.

Ardından söz alan protokol üyelerinden Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Hamit Kılıç ve OMÜ bağışçısı İş Adamı Kaya Aşcı da yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek konuk Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e ilgisi ve katılımından ötürü teşekkür ettiler.

“Fakültenin ve kendinizin gelişimine destek sağlayacak her konuda destek olacağız”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk ise OMÜ’deki revizyon çalışmalarının önemine değinerek “Üniversitede yakın zamanda birtakım revizyon çalışmaları yapıldı. Bunun sebeplerinden biri Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) akredite almış bir üniversite olmamız ve Turizm Fakültemiz de akredite fakültelerimiz arasında. Bu revizyonların hayata geçirilmesi biraz zaman alacak. O yüzden öğrencilerimizden bu noktada sabır ve aynı zamanda katkı bekliyoruz. Üniversite mezunları ve ilgili bölüm öğrencilerinin bu doğrultuda yeterliliği için ne isteniyorsa düzenlemeler bu yeterliliklere göre gerçekleştirildi. Kendi eğitiminizle ilgili eksik gördüğünüz ve tamamlanmasını istediğiniz noktaları da bizimle paylaşabilirsiniz. Sizler tarafından gelecek önerilere her zaman açığız. Proje yazma eğitimleri devam ediyor. Özellikle bu eğitimlere katılmanızı ve proje yazma kültürünüzün gelişmesini arzu ediyoruz. Fakülte içerisinde öğrenci toplulukları, gruplar kurabilirsiniz. Mesleki, sosyal ve diğer alanlarda yapılan bütün projeler ilgili makamlarca değerlendirilecektir. Hocalarınızdan destek alarak Fakültenin güçlenmesi adına ve kendi gelişiminize katkı sağlayacak çalışmalarda destek vereceğiz. Kendinizi ne kadar iyi yetiştirirseniz mezuniyet sonrasında iş bulma imkânınız daha fazla olacaktır. Açılış dersi için burada bulunan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek Hocama çok teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Protokol konuşmaları sonrasında Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, "Küresel İklim Değişikliğinin Turizm Sektörü Üzerine Muhtemel Etkileri" başlıklı dersiyle öğrenci ve katılımcılara hitap etti ve kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Açılış dersi sonunda ise konuk Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Halil İbrahim Zeybek’e, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk tarafından fidan sertifikası takdim edildi.

X
Secure Login

This login is SSL protected