MENU

OMÜ Özelinde Samsun’un Ev Sahipliğindeki Dev Organizasyon “FISU World Cup Combat Sports” Bugün Başladı
21 September 2022, Wednesday - 16:42
Updated: 22 September 2022, Thursday - 13:22
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Samsun, spor kenti kimliğini devasa bir organizasyona ev sahipliği yaparak güçlendiriyor. FISU (International University Sports Federation – Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu) Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası (World Cup Combat Sports) maçları Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) ev sahipliğinde bugün başladı.

50 ülke, 430 üniversite, 265’i kadın ve 504'ü erkek olmak üzere toplam 769 sporcu

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF), Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde organize edilen FISU Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası’na; “Boks”, “Karate”, “Wushu”, “Muay Thai”, “Sambo” ve “Güreş” branşlarında 50 ülkeden 430 üniversiteye mensup 265’i kadın, 504'ü erkek olmak üzere toplam 769 sporcu ile 215 teknik ekip katılıyor.

İlk gün “Sambo” ve “Wushu” heyecanı 

21 Eylül – 30 Eylül 2022 tarihlerini arasında 10 günlük periyodu kapsayan Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası bugün Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’ndaki “Sambo” ve OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’ndaki “Wushu” müsabakaları ile başladı.

FISU'nun Covid-19 salgınından sonra düzenlenen “Dünya Kupası” düzeyindeki ilk organizasyonu

2017’deki 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları Oyunları’ndan (Samsun Deaflympics) sonra bir başka uluslararası organizasyonuna layık görülen Samsun’daki Dünya Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası, aynı zamanda FISU'nun Covid-19 salgınından sonra düzenlenen “Dünya Kupası” düzeyindeki ilk organizasyonu olma özelliğini taşıyor.

Açılış seremonisi OMÜ AKM’de

FISU Dünya Üniversiteler Combat Kupası'nın açılış seremonisi ise 23 Eylül Cuma günü saat 19:00'da OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilecek.  

Organizasyona dair detaylar ve spor müsabakalarının takvimine aşağıdaki linkten erişilebilir:

https://www.fisuworldcupcombatsamsun2022.com/

X
Secure Login

This login is SSL protected