MENU

Türkiye, FISU Üniversiteler Dövüş Sporları Kupasında Madalyaları Topladı
30 Eylül 2022, Cuma - 19:42
Güncelleme: 02 Ekim 2022, Pazar - 00:48
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türkiye'de ilki düzenlenen ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde 50 ülke, 430 üniversite ve 760 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen FISU World Cup Combat Sport 2022 müsabakaları boks, güreş ve karate branşında yapılan final mücadeleleriyle sonlandı.

OMÜ Türkiye’de birinci, Dünyada üçüncü

FISU’da genel istatistikler dikkate alındığında Türkiye’nin başarısı göze çarpıyor. Ülkeler sıralamasında en çok madalya kazanan ülke 36 altın, 34 gümüş ve 64 bronz ile toplamda 134 madalyayla Türkiye oldu. İkinci sırayı Ukrayna 18 altın, 26 gümüş ve 22 bronz ile toplamda 66 madalya ile takip ederken, üçüncü sırayı ise 12 altın, 3 gümüş, 5 bronzla toplamda 20 madalyayla İran aldı.

Üniversiteler arasında ise ilk iki sırayı İran üniversiteleri paylaşıyor. Birinci sırayı 7 altın madalyayla University of Terhan, ikinci sırayı 5 altın, 1 gümüş ve 1 bronzla toplamda 7 madalyayla Shadid Beheshti University, üçüncü sırayı ise Hong Kong’tan 4 altın ve 2 gümüşle Hong Kong Baptist University ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi paylaşıyor.

OMÜ’lü öğrenci Dünya Şampiyonu

Boks branşında +92 kiloda Dünya şampiyonu Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencisi Berat Acar oldu ve madalyasını Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay takdim etti. OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk final müsabakasını izleyerek, kazanan Berat Acar’ı tebrik etti.

Kapanış günü diğer müsabakalarda alının sonuçlar ise şöyle gerçekleşti. Erkekler güreş müsabakalarında toplam 5 madalya verildi. 60 kiloda İran’dan Sajjad Abbaspourraganı, 67 kiloda Kazakistan’dan Sultan Assetuly, 72 kiloda Ukrayna’dan Parviz Nasıbov, 77 kiloda Türkiye’den Abdul Samet Basar ve 87 kiloda Macaristan’dan Istvan Takacs rakiplerine üstünlük sağlayarak altın madalyayı kazandı.

Güreş müsabakalarının ardından boks müsabakalarına geçildi. Boksta, kadınlar 50 kiloda Türkiye’den Erivan Barut, 54 kiloda Türkiye’den Hatice Akbaş, 57 kiloda Ukrayna’dan Anastasııa Kovalchuk, 60 kiloda Türkiye’den Gizem Özer, 66 kiloda Fransa’dan Fatıa Benmessahel ve son kategori olan 75 kiloda ise Türkiye’den Büşra Işıldar altın madalyanın sahibi oldu. Kadınlar ringten ayrılırken erkekler müsabakalarına geçildi.

Erkekler 51 kiloda Fransa’dan Inrahım Boukedın, 57 kiloda İrlandalı Patryk Adamus, 63,5 kiloda Ukrayna’dan Danylo Lozan, 71 kiloda Ukrayna’dan Yaroslav Mykhalushko, 80 kiloda Kırgızistan’dan Omurbek Bekzhıgıt Uulu, 92 kiloda Ukrayna’dan Yevhenii Pavloskyı ve günün son boks müsabakası olan +92 kiloda ise Türkiye’den Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencisi Berat Acar rakiplerine üstünlük sağlayarak altın madalyayı kazandı.

Günün son finali olan karate müsabakalarında ise Türkiye’den kadınlar -55 kiloda Esra Karabağ, Kata’da Keyda Nur Çolak altın madalya alırken erkekler Kata mücadelesinde Enes Özdemir, -75 kiloda Enes bulut ile -60 kiloda Burak Özdemir altın madalya kazandı.

Kapanış seremonisinde plaket takdimi

Müsabakalarının ardından FISU Üniversiteler Dövüş Sporları Dünya Kupası için kapanış seremonisi gerçekleştirildi. Kapanış seremonisinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay ve FISU Yürütme Komite Üyesi Gabriel Kotchofa teşekkür konuşması yaptı.
Teşekkür konuşmalarının ardından plaket takdim törenine geçildi. FISU'ya katkılarından dolayı Ondokuz Mayıs Üniversitesi adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk'a, OMÜ Organizasyon Yürütme Kurulu olarak OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Eliöz, Genel Sekreter Yardımcısı Serap Sivrioğlu Sezer ve Spor, Kültür, Sağlık Daire Başkanı Güngör Kural'a TÜSF Başkanı Prof. Dr. Mehmet Günay plaketlerini takdim etti. Kapanış seremonisini OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren ve Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı da katıldı. Seremoni hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sonlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected