MENU

Dünya’da İlk Defa Türkiye’de Yapılan FISU Üniversiteler Dövüş Sporları Kupası Üçüncü Gününde de Zorlu Mücadelelere Sahne Oldu
24 Eylül 2022, Cumartesi - 15:47
Güncelleme: 24 Eylül 2022, Cumartesi - 15:47
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

FISU, üçüncü gününe Wushu’nun alt dalı olan  kadınlar Qiangshu, erkekler Taijiquan, kadınlar Taijijian, erkekler Daoshu finalleri ile Wushu Sanda erkekler yarı finalleri ile devam etti.

Wushu finalleri kadınlar Qiangshu mücadeleleri ile başladı.  Hong Kong’dan Hui Yu Lydia Sham bu kategoride altın madalyaya ulaşan isim oldu. Erkekler Taijiquan’da Hong Kong’lu sporcu Pak Long Sat altın madalyayı ülkesine götürürken, kadınlar Taijijian finalini ise Hong Kong’lu sporcu Debbie Yeung, erkekler Daoshu finalini de Endonezya’dan Seraf Naro Sıregar kazandı. Müsabakaların ardından gerçekleştirilen madalya töreninde sporculara madalyalarını Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk takdim etti.

Wushu’nun başka bir alt dalı olan Sanda kategorisinde ise yarı final müsabakaları gerçekleştirildi. Erkekler yarı final mücadelelerinde 52 kiloda Endonezya’dan Laksmana Pandu Pratama, 60 kiloda İran'dan Shoja Panahıgelehkolaeı ve Türkiye’den Abdullah Ertaş rakiplerini eleyerek finalde birbirlerine rakip oldular. 70 kiloda İranlı Hamidreza Sahandı finale yükselirken, 80 kiloda İran’dan Ali Khorahıdırabıe ile sporcumuz Yunus Emre Batan birbirlerine finalde rakip olmaya hak kazanandılar.
Üçüncü günün sonunda madalya tablosu şu şekilde oluştu;

 

WUSHU
Qiangshu
Kadınlar


Altın madalya

Hong Kong

Hi Yu Lydia Sham

Gümüş madalya

Malezya  

Tammy Huı Ling

Bronz madalya

İran

Monireh Panahı Dorcheh

Taijiquan
Erkekler


Altın madalya

 Hong Kong

Pak Long Sat

Gümüş madalya

Ukrayna

Ivan Fedıuchenko

Bronz madalya

Türkiye

Muzaffer Tarık Afacan

Taijijian
Kadınlar


Altın madalya

 Hong Kong

Debbie Yeung

Gümüş madalya

Malezya

Sydney Sy Xuan Chın

Bronz madalya

Ukrayna

Oryna Ivanova

Daoshu
Erkekler  


Altın madalya

 Endonezya

Seraf Naro Sıregar

Gümüş madalya

Hong Kong

Yin Ching Ho

Bronz madalya

Malezya

Cheong Wan Tan

Wushu müsabakasının alt dallarında Hong Kong 4, Malezya 3, Ukrayna 2, Türkiye 1, Endonezya 1 ve İran 1 olmak üzere 12 Madalya verilmiştir.

X
Secure Login

This login is SSL protected