MENU

OMÜ’lü İklim Elçisi, İklim Şurası’nda Yer Aldı
03 February 2022, Thursday - 13:57
Updated: 12 February 2022, Saturday - 13:24
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ortaklığında, Doğa Koruma Merkezinin kolaylaştırıcılığında düzenlenen "İklim Şurası İklim Elçileri Çevrimiçi Çalıştayı", birçok uzmanı bir araya getirdi.

İklim Değişikliği Gençlik Deklarasyonu, Konya’da düzenlenecek İklim Şurası'nda sunulacak

Çalıştaya Ondokuz Mayıs Üniversitesini (OMÜ) temsilen iklim elçisi olarak Çevre Mühendisi Batuhan Ateşli katıldı. İklim elçilerinin, grup çalışmaları sonrası iklim kriziyle mücadele için öneri ve beklentilerini sunmasıyla sona eren çalıştayda iklim elçileri arasından seçilen yazım grubu, İklim Değişikliği Gençlik Deklarasyonu’nu hazırlayacak. Söz konusu deklarasyon şubat ayı sonunda Konya’da düzenlenecek İklim Şurası'nda sunulacak.

BM Türkiye Mukim Koordinatörü Alvaro Rodriguez "Deklarasyon; dünya liderlerinin, gençlerin taleplerini birinci elden öğrenmelerini sağlayacak"

Açılış oturumunda iklim elçilerine seslenen BM Türkiye Mukim Koordinatörü Alvaro Rodriguez, gençlerin, insanlığın geleceğini ilgilendiren konular üzerinde odaklanmalarından büyük mutluluk duyduğunu belirterek devamında "İklim elçilerinin yayımlayacağı deklarasyon; dünya liderlerinin, gençlerin taleplerini birinci elden öğrenmelerini sağlayacak. İklim krizine karşı yarışı kazanmak için sizin desteğinize güveniyoruz." dedi.

UNICEF Türkiye Temsicisi Regina De Dominicis "Doğru olan; çocukları ve gençleri dinlemektir"

Gençlere seslenen bir diğer BM yetkilisi ise UNICEF Türkiye Temsicisi Regina De Dominicis oldu. “Doğru olan; çocukları ve gençleri dinlemektir” diyen De Dominicis, gençlerin; herkes için daha eşit, daha adil ve gerçekten sürdürülebilir bir dünya tasavvur etme ve onu şekillendirme yeteneğine sahip olduğunu vurgularken gençlerin seslerini duymak ve fikirlerini çalışmalarına dâhil etmek istediklerini dile getirdi.

Bakanlık adına gençlere hitap eden İklim Değişikliği Başkanı Orhan Solak da iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine her gün daha fazla maruz kalınan bir dönemde gençlerin, olumsuzluklarla mücadele sürecinde rol almalarını çok önemsediklerine ve toplantının sonucunu heyecanla beklediklerine dikkat çekti.

X
Secure Login

This login is SSL protected