MENU

OMÜ; GreenMetric Uluslararası Sıralamasında Yükselişini Sürdürüyor
21 December 2022, Wednesday - 11:43
Updated: 06 December 2023, Wednesday - 23:27
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), akademik yerleşkelerin sürdürülebilirlik kriterleri açısından değerlendirildiği “2022 UI GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması”nda uluslararası çapta 50 basamaklık bir sıçrayışla 469’uncu sıraya yerleşti.

Bu yıl 1050 üniversite değerlendirilmeye alındı

Yeşil ve çevre dostu bir kampüs olma hedefiyle faaliyetler yürüten ve motivasyonunu her geçen gün arttıran OMÜ, bu yıl toplam 1050 üniversitenin değerlendirildiği “GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması”nda 50 basamaklık bir yükseliş ivmesiyle 519’uncu sıradan 469’uncu sıraya çıkarak önemli bir başarı yakalamış oldu.

Üniversite sayısı artmasına rağmen OMÜ, ulusal sıralamada da yerini korudu

OMÜ ayrıca, 2022 GreenMetric’e göre ‘ulusal sıralama’daki 41’incilik derecesiyle 2021’deki yerini de korudu. 2021 yılında ulusal katılımın 71 olduğu GreenMetric’te 2022’de bu sayı 83’e ulaştı.

GreenMetric hakkında

Küresel iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve yeşil ulaşımla ilgili konulara dikkat çekmek amacıyla 2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından “GreenMetric Üniversite Derecelendirme Sistemi” kuruldu.

GreenMetric Dünya Üniversiteleri Sıralaması; dünyadaki üniversiteleri çevreye duyarlılık, enerji ve iklim değişikliği, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirliği dikkate alarak derecelendiriyor.

Çevrenin sürdürülebilirliğine ve sürdürülebilirlikle ilgili ekonomik ve sosyal sorunlara daha fazla dikkat çekmeyi hedefleyen GreenMetric, her yıl dünya çapındaki binlerce üniversiteden sayısal veri toplayarak üniversitelerin yeşil kampüs ve sürdürülebilirlikle ilgili mevcut durumlarını ve politikalarını değerlendirmekte ve dünya çapında karşılaştırmakta. Üniversiteler, çevre dostu ve sürdürülebilir politika ve programları uygulamaya yönelik çabaları yansıtan tek bir puana göre değerlendiriliyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected