Samsun’da 50 Bin Kamu Çalışanına Çanakkale Menüsü
20 Mart 2022, Pazar - 03:08
Güncelleme: 20 Mart 2022, Pazar - 03:13

Samsun Valiliği, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünde 50 bin kamu çalışanına öğle yemeğinde “Çanakkale menüsü” ikram etti.

Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünde Samsun'da bulunan 50 bin kamu çalışanı, 18 Mart 1915'te askerlerin öğle menüsü olan yağlı 'buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmek' ile karınlarını doyurdu.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü vesilesiyle millî birlik ve beraberliğin sembolü olan Çanakkale ruhunu yaşatmak, şehitlerin inancını, cesaretini, azmini ve manevi mirasını hatırlatmak için Samsun'da kamu kurumlarının yemekhanelerinde “ecdat aşı” ikram edildi. Kamu kurumlarının yanı sıra cami avlularında da cuma namazı sonrası cemaate aynı menü dağıtıldı.

Kent merkezindeki Büyük Cami'de de şehitler için mevlit okunurken cuma namazı sonrası yemek dağıtımı yapıldı. Etkinliğe; Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü (OMÜ) Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü (SAMÜ) Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Nihat Soğuk, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve protokol üyeleri katıldı. Protokol, cuma namazı sonrası cemaate ecdat aşı dağıttı.

Vali Dağlı: “50 bin kamu çalışanı ecdat aşı ile doydu”

Kamu çalışanlarının öğle yemeğinde ecdat aşı yiyerek karınlarını doyurduğunu belirten Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı “18 Mart'ı hem kutluyoruz hem de şehitlerimizi anıyoruz. Etkinliklerimiz sabah saatlerinde başladı ve devam ediyor. İl merkezinde bulunan 3 şehitlikte dualarımızı edip, çelenklerimizi sunarak şehitlerimizi andık. Cuma namazından öncede mevlid-i şerif okuduk. Bugün çok özel bir gün. 18 Mart'ın anısına yakışır, en azından o günü şimdiki neslimize, vatandaşlarımıza, halkımıza anımsatmak adına bugün bir değişiklik yaptık. Samsun Valiliği olarak ilimizdeki tüm kamu kurumlarındaki yemekhanelerde 18 Mart 1915'te hangi yemek çıkmışsa aynı yemeği çıkarttık. 50 bin kamu çalışanımız, bugün Çanakkale Savaşı'nda çıkan yemekleri yedi. Bugünkü menü; yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluştu. O gün askerlerimizin nasıl yemek yediğini, nasıl zor şartlar altında bulunduğunu hatırlamak adına böyle bir çalışma yaptık.” dedi.

Yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve yarım ekmekten oluşan menü ile karnını doyuran kamu çalışanları ise “Menü bizce gayet güzel. Bizler de 18 Mart 1915'te askerlerimizin yediği yemekle doyarak onların çektikleri zorlukları anlamak istedik. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.” ifadelerini kullandılar.