Rektör Ünal, YTB Öğrenci Akademisi Açılış Yemeğinde
20 Aralık 2021, Pazartesi - 12:14
Güncelleme: 20 Aralık 2021, Pazartesi - 13:11

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) bünyesindeki Öğrenci Akademisi’nin açılış yemeğinde öğrencilerle bir araya geldi.

Atakum Taş Ocak’ta düzenlenen yemeğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, dekanlar, akademisyenler ile Türk ve uluslararası öğrenciler katıldı.

Rektör Ünal “Öğrenciler arasında iletişim ve diyaloğu güçlendirmeyi amaçlıyoruz”

Programda YTB temsilcileri, Uluslararası Öğrenci Derneği ile Uluslararası Öğrenci Akademisi’nde görev yapacak uzmanlara şükranlarını ileten Rektör Ünal, bu tür programların; öğrencilerin akademik, kişisel ve mesleki yetkinliklerinin geliştirilmesine hizmet ettiğini belirterek OMÜ’nün, bu tür etkinliklerle aynı zamanda öğrenciler arasında iletişim ve diyaloğu güçlendirmeyi amaçladığını dile getirdi.

Uluslararası Öğrenci Akademisi'nde neler var?

Uluslararası Öğrenci Akademisi; ülkemizde yükseköğrenim gören uluslararası öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel donanımlarının güçlendirilmesi, ilgi ve çalışma alanlarına ilişkin yeni olanakların sunulması, eğitim aldıkları alanında uzman akademisyen, yazar ve sanatçılarla yakın ilişkiler kurabilmelerine olanak sağlanması, öğrenciler arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve öğrencilerin birikimlerini aktarabilmesini amaçlayan programlar bütünü olarak faaliyet gösteriyor.

Eğitim dili Türkçe olan Uluslararası Öğrenci Akademisi Programları; Seminer Programları, İhtisas Programları, Kültür-Sanat Programları ve Çevrim İçi Programlar olmak üzere 4 ana kategoriden oluşuyor.