Rektör Ünal, Samsun’da Kampa Katılan İmam Hatipli Öğrencilerle Buluştu
09 Mart 2022, Çarşamba - 10:04
Güncelleme: 09 Mart 2022, Çarşamba - 10:04

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gençlik Komisyonunca “Kardeşim Dedim” konseptiyle farklı şehirlerde yapılan doğa kampları kapsamında Samsun turuna katılan İmam Hatipli öğrenciler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı ziyaret etti.

Doğa kamplarının Samsun durağında 4 – 7 Mart 2022 tarihlerinde Dereköy’deki 19 Mayıs Gençlik Kampı’na katılan İmam Hatipli öğrenciler, OMÜ Rektörlük Yönetim Toplantı Salonu’nda Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ile bir araya geldi.

Buluşmada ekip liderleri Emine Sümeyye Kozal, Halim Eren Şahin ve Fatih Çalar’ın rehberliğinde Rektör Ünal’la tanışan kamp öğrencileri, kampta edindikleri izlenim, birikim ve tecrübelerini paylaştı.

Ziyarette söz alan ekip liderlerinden Halim Eren Şahin, konukseverliğinden ötürü Rektör Ünal’a teşekkür ederek, kamp boyunca düzenlenen farklı etkinlik, seminerler ile kültürel ve sportif faaliyetlerin öğrencilere kendilerini geliştirme fırsatını verdiğini, bu sayede kardeşlik bağı ve dayanışma ruhunun güçlendiğini dile getirdi.

Şahin ayrıca, gezi kapsamında OMÜ’de de birçok fakülte ve bölümü ziyaretlerle yakından tanıdıkları belirterek Rektör Ünal nezdinde OMÜ ailesine şükranlarını sundu.

Rektör Ünal “Kendinizi geliştirdiğiniz takdirde aranan kişi olursunuz”

Sohbet havasında geçen buluşmada Rektör Ünal gençlere tavsiyelerde bulunarak “Eğitim hayatınız boyunca kendinizi yetiştirmek zorundasınız. Elbette liseyi de bitireceksiniz ve üniversiteden de mezun olacaksınız ama hayata atıldığınızda sizden beklenen; bu topluma mesnet olmanız. Bunun için kendinizi olabildiğince iyi donatmalı, ailenize ve çevrenize karşı duyarlı olmalı, dünyadaki sorunlara karşı kayıtsız kalmamasınız. Eğer kendinizi geliştirmeseniz, özellikle de mesleki yeterliliğinizi sağlayamazsanız işin doğrusu yapabileceğiniz hiçbir şey olmayacak. Nereye giderseniz gidin, hangi bölümü okursanız okuyun kendinizi gösteremezsiniz. Çünkü diplomalı çok sayıda mezun var ve siz bu mezunlardan biri olacaksınız. Kendinizi geliştirdiğiniz takdirde ise bu sefer siz aranan kişi olursunuz. Örneğin, üniversitede öğrenim görürken Roketsan, Aselsan veya önemli bir şirketin yetkililerinden teklif alan öğrenciler var. İşte bu teklif, sizin beceriniz ve yetişmişliğiniz için geliyor. Dolayısıyla elinizdeki bu imkânları bir fırsat olarak değerlendirmelisiniz. İmam hatip liseleri kardeşlik hukukunun cari (geçerli, yürürlükte) olduğu, öğrenciyle öğretmen arasında tıpkı bir anne baba ile evladının sahip olduğu bağa benzer bir yapının tesis edildiği kurumlardır. Hangi alanı düşünürseniz düşünün en iyisi olmak zorundasınız. Bunun için de kendi gelişim ve yeterliliğinizi sağlamakla mükellefsiniz.” diye konuştu.

“Yaşadığımız hayattaki çeldiricilerle mesafenizi korumak ve kollamak suretiyle kendi geleceğinizi inşa etmelisiniz”

Konuşmasında sosyal mecranın esiri olmanın zararlarına değinen Rektör Ünal, devamında “Sürekli elinizdeki telefonla meşgul olmak, sizin beyin hücrelerinizi öldürüyor. Örneğin, yatarken telefonunuzu elinizden düşürmüyorsanız o gece derin uyuyamıyorsunuz. Teknolojiyi tabii ki en üst düzeyde kullanacaksınız ama teknolojinin esiri yahut bağımlısı olduğunuzda artık normal bir birey olmaktan çıkıyorsunuz. O aşamadan sonra maalesef tedaviye muhtaç birisi konumuna düşmek zorunda kalırsınız. Yaşadığımız hayatta bahsettiğim bu çeldiriciler çok fazla, o nedenle bunlarla mesafenizi korumak ve kollamak suretiyle kendi geleceğinizi inşa etmelisiniz. Kendi geleceğinizi kurarken de bu toplumun geleceğini inşa etmiş olacaksınız. Olmak istediğiniz konum, 2 dili öğrenmenizi gerektiriyorsa bunu başarmalısınız. Diğer yandan, çevrenize de ışık tutan ve yol gösteren insanlar olmanız gerekiyor. Bu anlamda hakkın ve hakikatin tarafında bulunmanız ve duruş sahibi olmanız, birçok insana da örneklik teşkil edip onların da dik durmasını sağlayacaktır. Sizler bu hasletlerinizle toplumun diğer bireylerinin kendi duruşu ve yolunu biçimlendirdiği insanlar olmak zorundasınız. Bu aynı zamanda bir nasip meselesidir ve herkese nasip olmaz. Kısacası, bugünü artık yarına bırakmadan bir karar vermelisiniz ve bu uğurda kendinize yapacağınız en büyük iyilik, geleceğinize yatırım yapmanızdır.” sözlerine yer verdi.

Görüşme, konuk öğrencilere hediyelerinin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.