Rektör Ünal, Keneviro Firması Sahibi Uğur Balkuv’u Kabul Etti
24 Mayıs 2022, Salı - 14:59
Güncelleme: 25 Mayıs 2022, Çarşamba - 00:01

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Keneviro Tarım Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş Sahibi Uğur Balkuv’u makamında kabul etti.

Görüşmede Balkuv, bünyesindeki Kenevir Araştırmaları Enstitüsü ile Türkiye’nin ilk yerli ve millî kenevir çeşitlerini üreten OMÜ’nün, “yeşil hazine” olarak adlandırılan bu bitkiyle ilgili çalışmalarının ticarileşmesi yolunda atılacak adımları hayata geçirmeye birlikte davam edeceklerini söyledi.

Balkuv, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da tescillenen gelecekte özellikle tekstil alanında büyük kazanımlar sağlaması beklenen “Narlı” kenevir çeşidine ait tohumluk ihalesini kazandıklarına dikkat çekerek Havza’da kurulan fabrika hakkında da bilgi verdi.

Rektör Ünal ise Üniversitenin bu yöndeki çalışmalarının, uzun vadeli bir perspektif doğrultusunda ülke ekonomisine artı değer yaratacağına söyleyerek keneviri Samsun’un markalarından biri hâline getirmek istediklerini ifade etti.

Rektör Ünal, nazik ziyareti ve iyi dilekleri için Balkuv’a teşekkür etti. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.