Rektör Ünal, DOKAP Başkanı Gültekin’i Ziyaret Etti
26 Kasım 2021, Cuma - 13:10
Güncelleme: 26 Kasım 2021, Cuma - 13:33

Giresun’da temaslarda bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin’i ziyaret etti.

DOKAP Başkanlığı makamındaki ziyarette Rektör Ünal, bölge üniversitelerinin iş ve güç birliğinin önemli parçası olan DOKAP’ın, ekonomik ve insani gelişmeyi sürdürülebilir kılmak, bölgenin her yönüyle rekabet potansiyelini yükseltmek için çok amaçlı bir yapılanma olarak öne çıktığını dile getirdi.

DOKAP’ın; eğitim, teknoloji, araştırma geliştirme (AR-GE), sanayi, tarım, enerji, çevre, kültür ve turizm gibi pek çok sektörle ilgili olduğuna işaret eden Rektör Ünal, üretilen ve hayata geçen projelerle bu alanlarda kayda değer kazanımlar elde edileceğinin altını çizdi.

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ise DOKAP’ın; her geçen gün daha da gelişip kurumsallaşan bir hüviyete kavuştuğuna dikkat çekerek bölgesel kalkınma adına önemli bir rol üstlendiğini kaydetti.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ile Prof. Dr. Cengiz Batuk’un eşlik ettiği ziyaret, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.