Rektör Ünal, 6. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’na Katıldı
08 Mart 2022, Salı - 22:28
Güncelleme: 24 Mart 2022, Perşembe - 10:55

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ. tarafından düzenlenen Samsun 6. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı, 57 firmanın katılımıyla kapılarını ziyaretçilere açtı. 13 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek fuarın açılış törenine Ondokuz Mayıs Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal da katıldı.

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki programda, Samsun'un güçlü bir mobilya üretim geçmişine sahip olduğunu vurguladı.

Bu altyapının değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Dağlı, "Bizim böyle bir becerimiz, altyapımız var. İnsan, malzeme, donanım ve pazar altyapısı var. İnşallah geçmişten ders almak suretiyle yeniden canlandırmamız gerekli." dedi.

Dağlı, kentte mobilya sektörünün en önemli beş sektörden biri olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:
"Gerçekten nitelikle ihracata dayalı iş yapan çok güzel tesislerimiz var. Samsun'umuz çok önemli bir konuma sahip. 3 limanımız var. Demir yolumuz var. Uluslararası havalimanına sahibiz. Bundan daha güzel bir altyapı olmaz. En önemlisi insan altyapısı. Mobilya konusunda, el becerileri konusunda çok önemli bir insan altyapımız var."

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de Samsun'un Karadeniz'in en önemli lokasyonlarından biri olduğunu vurguladı. TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Gökalp Gökdemir ise Türkiye'nin en eski mobilya üretim merkezlerinden biri Samsun'da mobilya ve dekorasyon fuarının altıncısını düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi.

OMÜ’lü öğrenciler fuarda çeviri hizmeti verecek

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi, katılımcılarla birlikte stantları gezen Rektör Ünal, birçok mobilya firmasının yöneticileriyle istişarelerde bulundu. Fuarda Üniversitenin yapabileceği çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ünal, mobilya sektörüne Ar-Ge, inovasyon, tasarım gibi konularda nitelikli eleman kazandırmak için birlikte fikir alışverişinde bulunulması gerektiğini söyledi.

Fuara farklı ülkelerden de katılım olacağına dikkat çeken Rektör Ünal, “Teknopark aracılığıyla OMÜ’de eğitim alan uluslararası öğrencilerimiz fuarda Gürcistan, Libya, Filistin, Ürdün, Umman, Lübnan, Sudan, Fransa ve Almanya gibi farklı ülkelerden katılım sağlayan yatırımcılara firmalarla iletişim kurma ve noktasında çeviri hizmeti verecek. Üniversite olarak sanayicilerimizin yeni pazarlara açılmasına destek oluyoruz.” ifadelerini kullandı.