YÖK Başkanı Özvar ve Akademinin Önemli İsimleri Kuş Cenneti’nde Ağırlandı
03 Eylül 2022, Cumartesi - 14:18
Güncelleme: 05 Eylül 2022, Pazartesi - 11:56

TEKNOFEST KARADENİZ’e katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Samsun’a gelen Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Başkan Özvar ve TEKNOFEST KARADENİZ paydaş üniversitelerinin rektörleri UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni gezdi. OMÜ’nün organize ettiği gezi programında Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. İdris Varıcı misafirlerle yakından ilgilendi.

Yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan Kızılırmak Deltası’nda incelemelerde bulunan Başkan Özvar, OMÜ Bafra Meslek Yüksek Okulu’nda görev yapan Öğr. Gör. Arif Cemal Özsemir’den halkalama çalışmaları hakkında bilgi aldı ve halkalama çalışması biten bir kuşu doğaya saldı.

Özvar’ın Kuş Cenneti ziyaretine Türk akademisinin önde gelen isimlerinin yanı sıra Somali Benadir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohamed Mohamoud Hassan da katıldı.