MENU

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde “Kariyer Günleri” Etkinliği
22 Aralık 2022, Perşembe - 15:42
Güncelleme: 22 Aralık 2022, Perşembe - 15:42
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından Prof. Dr. Fevzi Köksal Konferans Salonu’nda “Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde öğrencilere Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin (OMÜ-TÜRKÇE) çalışmaları ve “Yabancılara Türkçe Öğreticiliği Sertifika Programı” detaylıca anlatıldı.

Etkinlik çerçevesinde gerçekleştirilen panelde ise OMÜ-TÜRKÇE Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman moderatör; OMÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olup OMÜ-TÜRKÇE’de sözleşmeli öğretim elemanı olarak görev yapan Merve Tetik Derendeli, Mehmet Harşıt ve Batuhan Şuoruç konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde öğrencilere OMÜ-TÜRKÇE tanıtılırken sonrasında yabancılar için Türkçe Öğreticiliği Sertifikası (TÖS) alma eğitimi, iş imkânları, çalışma alanları, fırsatlar, riskler, işe başlama süreci, işte başarı ve memnuniyet, ücret durumu, sosyal güvence ve OMÜ-TÜRKÇE’nin öğrenci profili hakkında bilgiler paylaşıldı.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin donanımlarını arttırmayı, mezuniyet sonrası istihdam imkânlarına katkı sunmayı amaçlayan “Kariyer Günleri” etkinliğinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Selçuk Çıkla, Türk Dili ve Edebiyatı ile Türkçe Öğretmenliği Bölümlerinden öğrenciler katıldı.

X
Secure Login

This login is SSL protected