MENU

STEM Temelli “Geleceği Sorgulayan Girişimciler II” Projesi Başladı
16 Kasım 2021, Salı - 11:02
Güncelleme: 16 Kasım 2021, Salı - 11:27
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamındaki “Geleceği Sorgulayan Girişimciler II” isimli projenin açılışı Konaks Otel’de yapıldı.

STEM doğrultusunda disiplinler arası eğitimler

Temel amacı; ortaokul öğrencilerine STEM (Science-Fen, Technology-Teknoloji, Engineering-Mühendislik, Mathematics-Matematik) temelli eğitimlerle girişimcilik, sorgulama ve inovasyon becerileri kazandırmak ve bu becerilerini kullanabilecekleri fırsatlar sağlamak olan projenin yürütücülüğünü Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Yaman üstleniyor.

Eğitmenler; 5 farklı üniversiteden 14 öğretim elemanı

15 – 21 Kasım 2021 tarihleri arasında 7 gün sürecek projede, 5 farklı üniversiteden toplam 14 öğretim elemanı eğitim verecek. Ayrıca eğitmenlere yardımcı olmaları için lisans ve lisansüstü öğrencilerinden oluşan 7 rehber de projede görev yapacak. Projede toplam 26 ortaokul öğrencisi ve bu öğrencilerin 4 öğretmeni katılımcı olarak yer alıyor.

Girişimcilik alanında çok sayıda çalışmaları bulunan OMÜ’lü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, Dr. Belgin Bal İncebacak ve Arş. Gör. Aslı Sarışan Tungaç ise projenin araştırmacıları olarak görev aldı.

Projenin eğitmenleri ise OMÜ’den Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, Prof. Dr. Süleyman Yaman, Prof. Dr. Yavuz Bayram, Doç. Dr. Seyfullah Gül, Doç. Dr. Şener Şentürk, Dr. Belgin Bal İncebacak, Arş. Gör. Aslı Sarışan Tungaç, Öğr. Gör. Hiroko Kawamorita; Amasya Üniversitesinden Prof. Dr. Orhan Karamustafaoğlu; Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Yüksel Dede, Doç. Dr. Osman Çimen; Hacettepe Üniversitesinden Prof. Dr. Gültekin Çakmakçı, Prof. Dr. Mustafa Serdar Köksal ve Kırıkkale Üniversitesinden Prof. Dr. Oktay Akbaş gibi her biri alanında uzman ve saygın akademisyenlerden oluşmakta.

Proje ile ilgili ayrıntılı bilgileri aşağıdaki sosyal medya hesaplarından güncel olarak takip edebilirsiniz.

Web sayfası http://gelecegisorgulayangirisimciler.weebly.com

Facebook http://facebook.com/suleyman.yaman.50702769

Instagram https://www.instagram.com/gelecegisorgulayangirisimciler/

Youtube https://www.youtube.com/channel/UCKa7u-qFfeDzzfUmxVKVzoQ

Soru ve cevaplar için: gelecegisorgulayangirisimciler@gmail.com

Projenin Zamanı: 15-21 Kasım 2021 tarihleri arasında 7 gün

Projenin Uygulama Yeri: Samsun / Atakum Konaks Otel

Proje Destekçileri: TÜBİTAK (ana destekçi) ve OMÜ

X
Secure Login

This login is SSL protected