MENU

Rektör Ünal ve OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Moldova’da
26 Aralık 2022, Pazartesi - 16:53
Güncelleme: 26 Aralık 2022, Pazartesi - 16:53
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Temaslarda bulunmak üzere Moldova’da bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve beraberindeki heyet, Moldova’nın Başkenti Kişinev'deki Türk Büyükelçisi Uygar Mustafa Sertel’i, Büyükelçilik Eğitim Müşaviri Cengiz Güzeloluk’u ve Gagavuzya Özerk Bölgesi Komrat Başkosolosu Hasan Akdoğan’ı ziyaret etti. Ziyaretlere OMÜ Uluslararası İlişkiler Birim Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Umut Sami Yamak ve Eramus Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Tütüncü de katıldı.

Uluslararasılaşma politikası ve YÖS süreci

Kişinev Büyükelçisi Uygar Mustafa Sertel ile Büyükelçilik makamında bir araya gelen Rektör Ünal, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin uluslararasılaşma politikası, eğitim seviyesinin uluslararası seviyeye uygunluğu, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin nitelikli yabancı öğrenci sayısını artırmak için gerçekleştirdiği çalışmaları ve her sene düzenli olarak birçok ülkede ve merkezde gerçekleştirilin Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) hakkında bilgilendirme de bulundu.

‘Ziyaretten dolayı memnunum’

Tarihî ve kültürel bağlardan ötürü iki ülke arasındaki ilişkilerin sağlam bir zeminde devam ettiğine işaret eden Büyükelçi Sertel de öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Ünal’a ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Ardından Büyükelçilik olarak Türkiye ve Moldova arasındaki ilişkilerin daha üst düzeyde sürmesi adına yürüttükleri faaliyetleri anlattı.

Kişinev Büyükelçisi Uygar Mustafa Sertel’in Ondokuz Mayıs Üniversitesine başarılar dilemesiyle sonlanan ziyaret, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle tamamlandı.

‘Nitelikli yabancı öğrenciyi OMÜ’ye kazandırmak istiyoruz’

Büyükelçiyle gerçekleştirilen görüşmenin ardından, Türkiye Kişinev Büyükelçisi Eğitim Müşaviri Cengiz Güzeloluk ile Büyükelçilik makamında bir araya gelen Rektör Ünal, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin nitelikli uluslararası öğrenciyi OMÜ’ye kazandırmak için düzenlediği Yabancı Öğrenci Sınavını, OMÜ’nün uluslararasılaşma politikasını, eğitim seviyesinin uluslararası seviyeye uygunluğu ve Uluslararası İlişkiler Biriminin çalışmalarını anlattı.

‘OMÜ'nün Moldovadaki üniversitelerle iş birliklerinin geliştirilmesi için yardımcı olacağız

Eğitim Müşaviri Güzeloluk ise, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal'a öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, OMÜ’nün bilgi, deneyim ve tecrübelerinin Moldova bölgesi adına önemli ve değerli olduğunu belirtti. Moldova’daki üniversiteler ile iş birliği yaratılması ve geliştirilmesi adına yapılması gerekenleri eğitim müşavirliği olarak gerçekleştireceklerini söyledi.

Komrat Başkonsolosu Hasan Akdoğan’a ziyaret

Büyükelçilik ziyaretinin ardından Rektör Ünal ve beraberindeki heyet Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkenti Komrat Başkonsolosu Hasan Akdoğan’a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette OMÜ’nün gerçekleştirdiği çalışmalardan bahseden Rektör Ünal’a, Başkonsolos Akdoğan ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyaret, hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sonlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected