MENU

Rektör Ünal ve Beraberindeki Heyet Orta Asya Ziyaretinde
27 Ocak 2023, Cuma - 15:09
Güncelleme: 31 Ocak 2023, Salı - 13:33
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk ve Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu akademik ve uluslararası iş birliği kapsamında Orta Asya ülkelerinden Özbekistan’a gitti.

Ziyaret, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te bulunan Alfraganus Üniversitesinin (Alfraganus Universitet) organizasyonu ile gerçekleşti. Ziyaret çerçevesinde ilk olarak Özbekistan’ın hızla gelişen yeni üniversitelerinden Alfraganus Üniversitesi ziyaret edildi.

Ziyaret programı doğrultusunda Alfraganus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Farmankul T. Egamberdiyev ile yapılan görüşmeye ev sahibi üniversitenin rektör yardımcıları, dekanları ve Mütevelli Heyeti temsilcileri katıldı.

Görüşmede Alfraganus Üniversitesi bünyesinde yeni kurulan Tıp Fakültesinin gelişimi ve Üniversitenin dijitalizasyonu, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi alanlarında OMÜ’nün sunacağı imkânlar ele alındı.

Rektör Ünal “Dijital teknolojiler ve inovatif alanlarda uzun soluklu ortaklığı hedefliyoruz”

Buluşmada araştırma üniversitesi adayı olarak OMÜ’nün; araştırma geliştirme (AR-GE), teknolojik yatırım ve dijitalleşmeyi geleceğin dünyası için en önemli temalar olarak gördüğüne dikkat çeken Rektör Ünal, Alfraganus Üniversitesi ile de dijital teknolojiler ve inovatif alanlarda uzun soluklu ortaklığı hedeflediklerini kaydetti.   

“Bilgi ve fikir akışından doğacak sinerji, yeni ufuklar açacaktır”

Rektör Ünal, her iki üniversitenin bilgi ve fikir akışından doğacak sinerjinin yeni ufuklar açacağını vurgularken, aynı zamanda Türk dünyası ile mevcut diyalog ve bağı daha da güçlendirip pekiştireceğini dile getirdi.

Rektör Ünal ayrıca, her iki üniversite arasında akademik ve kültürel ilişki ve iş birliğinin derinlik kazanması adına nelerin yapılması gerektiğine dair düşünce ve değerlendirmelerini de ev sahibi üniversitenin yetkilileriyle paylaştı.

İş birliği konuları imzalanan anlaşmayla resmîleşti

Ziyarette, iki üniversite yetkilileri arasında gündeme gelen iş birliği konuları, imzalanan anlaşmayla resmiyet kazandı.

Adını, Batı dünyasında Alfraganus olarak bilinen ve 9. yüzyılın en ünlü Türk Müslüman astronumu Fergânî’den alan Alfraganus Üniversitesi, Özbekistan’ın en genç ve inovatif üniversitelerinden biri olma özelliğini taşıyor.

X
Secure Login

This login is SSL protected