MENU

Rektör Ünal, FISU’da Madalya Kazanan OMÜ’lü Sporcuların Heyecanına Ortak Oldu
29 Eylül 2022, Perşembe - 17:33
Güncelleme: 29 Eylül 2022, Perşembe - 17:33
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

FISU Üniversiteler Arası Dövüş Sporları Kupası sekizinci gününde ön eleme ve final mücadelelerine sahne oldu. Boks ve karate branşları ön eleme maçları gerçekleştirirken, Güreş ve Muay Thai’de final heyecanı yaşandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencilerinin yarıştığı ve madalya aldığı Muay Thai branşını Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal yakından takip etti. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda gerçekleştirilen Muay Thai branşında Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Tuğbanur Kıvrak 51 kiloda ve Devrim Özaydın 63.5 kiloda rakiplerine üstünlük sağlayarak altın madalya almaya hak kazandı. Rektör Ünal OMÜ öğrencisi Tuğbanur Kıvrak’a madalyasını takdim ederek kendisini tebrik etti.

Rektör Ünal, madalya töreninin ardından OMÜ adına yarışan sporcularla sohbet etti. Akabinde FISU için Samsun’da bulunan TRT Spor Muhabiri Bilge Horasan’a da röportaj verdi.

Boksta ise Yalçın Taşmektepligil Spor Salonunda eleme mücadeleleriyle devam etti. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk ve Genel Sekreter Prof. Dr. İdris Varıcı mücadeleleri takip etmek ve organizasyon hakkında bilgi almak için Yalçın Taşmektepligil Spor Salonunu ziyaret etti.

Muay Thai ve Güreşte final maçları heyecanı

Muay Thai branşında final maçları oynandı ve madalyalar sahipleriyle buluştu. Müsabakalarında kadınlar 51 kiloda ülkemizden Tuğbanur Kıvrak, 54 kiloda Ezgi Keleş, 57 kiloda Nefise Atalay, 63,5 kiloda Devrim Özaydın altın madalyayı alırken 65 kiloda Ukrayna’dan Tetiana Hamaorko altın madalyayı aldı. Erkekler de ise 54 kiloda Birleşik Arap Emirliklerinden Mohamed Touizi, 57 kiloda Tayland’dan Jeerapong Paejumpu, 60 kiloda Tayland’dan Phakphum Kaithin, 63,5 kiloda ülkemizden Tunahan Atara ve 67 kiloda Kubilay Tarhan, 71 kiloda Ukrayna’dan Vladyslav Yeremenko ve 75 kiloda Oleksandr Yefimenko, 81 kiloda Moldovya’dan Artiom Livadari, 86 kiloda Filistin’den Ahmad Helal ve son karşılaşma olan +91 kiloda temsilcimiz Umut Eryılmaz altın madalyayı almaya hak kazandı.

Güreş müsabakalarında ise kadınlar 50 kiloda Moğolistan'dan Enkhzul Batbaatar, 53 kiloda sporcumuz Emine Çakmak, 57 kiloda Moğolistan'dan Dulguun Munkhbold, temsilcilerimiz 65 kiloda Kadriye Aksoy, 68 kiloda Nesrin Baş ve son kategori olan 76 kiloda Ukrayna’dan Mariia Orlevych altın madalyayı kazandı.

Boks branşı eleme maçlarıyla devam etti

Boks müsabakaları ilk olarak kadınlar 50 kilo kategorisiyle başladı. Üst tura yükselen isimlerse Güney Afrika’dan Vuloywethu Dıla, Ukrayna’dan Olha Shalımova, Güney Kore’den Gayeon Mun ve ülkemizden Erivan Barut oldu. Kadınlar 66 kilodaysa Ukrayna’dan Natalııa Merinova, Kore’den Sujın Seon, Fransa’dan Fatıa Benmessahel, Japonya’dan Mınamı Takahashı ve temsilcilerimiz Merve Sağlam ile Büşra Işıldar üst tura yükseldi.

Müsabakalara erkekler 51 kilo kategorisiyle devam edildi. Üst tura çıkmaya hak kazanan sporcular ise Güney Kore’den Taegeun Yoon, Fransa’dan Ibrahım Boukedın, Japonya’dan Shogo Tanaka ve Türkiye’den Nurullah Oyan oldu. Erkekler 57 kilodaysa Ukrayna’dan Alı Dahly, İrlanda’dan Patryk Adamus, Japonya’dan Shudaı Harada ve Türkiye’den Emin Erdoğdu üst tura yükseldi. Boks branşında günün son müsabakaları ise erkekler 71 kiloda gerçekleşti. İrlanda’dan Matthew McCole, Japonya’dan Rento Tanaka ve Ukrayna’dan Maksym Molodan ve Yaroslav Mykhalushko üst tura yükselen isimler oldu.

Karate branşında ise Kata erkekler -60, -67 kilo ile -50,-55 kilo kadınlar müsabakaları gerçekleşti. -67 kilo erkekler kategorisinde Türkiye’den Ekrem Altuner Yılmaz finale kaldı. Kadınlar 55 kiloda ise yine sporcumuz Esra Karabağ finale kalırken erkekler 60 kiloda Burak Özdemir finalde ülkemizi temsil edecek bir diğer isim oldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected