Rektör Ünal, FISU COMBAT Hazırlıklarını Yerinde İnceledi
20 Eylül 2022, Salı - 14:53
Güncelleme: 20 Eylül 2022, Salı - 14:53

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Üniversitemizin de paydaşı olduğu 21-30 Eylül tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek olan FISU Üniversite Dünya Kupası Dövüş Sporları (FISU COMBAT) hazırlıklarını yerinde inceledi.

Sporcuların akreditasyon işlemlerinin gerçekleştirdiği Atatürk Kültür Merkezine ziyaret gerçekleştiren Rektör Ünal, burada FISU COMBAT Genel Koordinatörü Erkut Tutkun’dan hazırlıklarla ilgili brifing aldı.

Spor organizasyonun uluslararası boyutuna dikkat çeken Rektör Ünal, “FISU Dünya Kupası Dövüş Sporları, dünyanın dört bir yanından üniversite öğrenci-sporcularını yarışmak için bir araya getiriyor. Yaklaşık bin öğrenci-sporcu ve yetkiliyi Samsun'da en iyi şekilde ağırlamak için çalışmalara devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

FISU Üniversiteler Dünya Kupası Dövüş Sporları 21-30 Eylül tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirilecek. Yarışmalar; Sambo (21-23 Eylül), Wushu (21-24 Eylül), Muaythai (22-28 Eylül), Boks (25-30 Eylül), Güreş (26-30 Eylül) ve Karate (27- 30 Eylül) olmak üzere altı spor dalını içeriyor.