OMÜ’lü Sporculardan Büyük Başarı
29 Mart 2022, Salı - 00:28
Güncelleme: 29 Mart 2022, Salı - 10:54

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Türkiye Üniversitelerarası Kick-Boks Şampiyonasında 6 madalya kazandı.

'OMÜ’lü Sporcular Avrupa’da'

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinden 9 öğrenci sporcuyla 16-18 Mart 2022 tarihinde Erzurum’da gerçekleşen şampiyonaya katılım sağlandı. Şampiyonada altın madalya kazanan OMÜ’lü sporcular Avrupa’da düzenlenecek olan Üniversitelerarası Kick-Boks Şampiyonasına katılmaya da hak kazandı.
Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi ve sporcuların teknik sorumlusu Prof. Dr. Soner Çankaya kazanılan başarılar dolayısıyla öğrenci sporcuları tebrik ederek, “Hem ülkemizi hem de Üniversitemizi Avrupa’da temsil edecek olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal olmak üzere emekleri geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

'Erkekler Full Contact Kategorisinde Türkiye Şampiyonluğu'

Sporcuların yöneticisi olan Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Muhammet Kusan, şampiyonada “Erkekler Full Contact” kategorisinde Türkiye şampiyonluğu elde ettiklerini ifade ederek tüm sporcuları tebrik etti.

Şampiyonada başarı kazanan sporcular ise şu şekilde açıklandı:

1- Yunus Erçin, Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi / 67 Kg. / Full Contact / Altın Madalya
2- Gizem Kocaoğlu, Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi / 52 Kg. / Full Contact / Altın Madalya
3- Ertuğrul Arslan, Spor Yöneticiliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi / 67 Kg. / Full Contact / Altın Madalya
4- Görkem Damar,  Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi / 86 Kg. / Full Contact / Altın Madalya
5- Begonya Dilara Çetinkaya, Antrenörlük Bölümü 2. sınıf öğrencisi / 60 Kg. / Point Fighting/ Gümüş Madalya
6- Mehmet Mert Can, Spor Yöneticiliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi / 91 Kg. / K1 Contact / Bronz Madalya