MENU

OMÜ’de İş Arama Becerileri Semineri Düzenlendi
19 Ekim 2022, Çarşamba - 19:45
Güncelleme: 21 Ekim 2022, Cuma - 14:49
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

TOYOTA Plaza Derindere Koçak İnsan Kaynakları Müdürü Banu Eser Eruçar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileriyle bir araya gelerek iş arama becerileri ve CV hazırlama ile ilgili seminer verdi.

OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen seminer Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA),  Samsun Sanayici ve İş İnsanları Derneği (SAMSİAD), Samsun Teknopark ve Toyota Plaza Derindere iş birliği ile düzenlendi. Eruçar, etkili CV hazırlama tekniklerini, CV hazırlarken yapılmaması gereken hataları ve mülakatta dikkat edilmesi gereken konuları öğrencilere aktardı.

Özgeçmiş şablonlarının sade olması gerektiğini, tek bir sayfadan oluşması gerektiğini, olması gerekenden fazla büyük puntoların kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Eruçar, yapılan bu tarz yanlışların kötü bir izlenim yarattığını katılımcılara aktardı. Daha sonra Eruçar, salonda dağıtılan örnek CV şablonlarını öğrencilerle birlikte inceleyerek, onlara nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini anlattı. 

Özgeçmişin öneminden bahsederken staj döneminde bile CV örneğinin bulunması gerektiğini vurgulayan Eruçar, bunun için, Kariyer.net ve Linkedin gibi örnek sayfalardan da bahseden Eruçar, “Tek sayfalık bir CV dosyası yazdığınızda, işverenlerin okuması daha iyi olacaktır. İş dünyasına adım attığınızda sizlerin bulunurluğu CV’ler sayesinde daha kolay olacaktır.” dedi.

CV yazarken ters kronolojik sıranın önemine dikkat çeken Eruçar, en son mezun olunan okulu, stajı veya iş yerinin sonda olacak şekilde yazılması gerektiğini belirtti.

Samsun Sanayici ve İş İnsanları Derneği (SAMSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Nurşen İşman'ın, Banu Eser Eruçar’a plaket takdim ettiği etkinlik hatıra fotoğrafının çekilmesiyle beraber sona erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected