MENU

OMÜ Uluslararası Erasmus+ Networking Semineri’ne Katıldı
27 Ekim 2022, Perşembe - 09:59
Güncelleme: 28 Ekim 2022, Cuma - 12:47
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ürdün‘de 23-25 Ekim 2022 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Erasmus+ Networking Semineri’ne Ondokuz Mayıs Üniversitesini (OMÜ) temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu ve Erasmus Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Mehmet Tütüncü katıldı.

Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı’nın da katıldığı toplantıya; çeşitli Avrupa ülkeleri, Türkiye’den paydaş üniversiteler ile Ürdün ve çevre ülkelerden üniversite temsilcileri iştirak etti.

Toplantı çerçevesinde projeler, değişim programları ve ikili anlaşmalar toplu olarak ve ayrıca oluşturulan workshop gruplarında masaya yatırılarak partner ülkeler arasında gelecek çağrılar için yol haritası oluşturuldu.

Program sonrasında OMÜ temsilcileri İrbid kentinde Ürdün Bilim ve Teknoloji Üniversitesine (Jordan University of Science and Technology-JUST) ziyaret gerçekleştirdi. JUST Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmad M. Al-Ajlouni, Nano Teknoloji Enstitüsü Dekanı Prof. Dr. Borhan Aldeen Ahmad Albiss ve Uluslararası İlişkiler Birim Başkan Yardımcısı Dr. Mohammed M. Al-Hammouri'nin eşlik ettiği ziyarette Nano Teknoloji Enstitüsü, Ziraat Fakültesi, Tıp Fakültesi Hastanesi ve Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde incelemelerde bulunuldu.

Yapılan görüşmelerde JUST bünyesinde ilgili alanlarda meslek yüksekokulları ve teknopark kurulması ile hayvan hastanesinin faaliyete geçirilmesinde teknik destek sağlanmasına dair görüş alış verişinde bulunuldu. Ayrıca Erasmus+plus programı çerçevesinde personel ve değişimine yönelik yeni projelerde de partner olunması ve karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulması kararlaştırıldı.

https://www.just.edu.jo/Pages/Default.aspx
https://www.just.edu.jo/ar/newscenter/pages/display.aspx?List=JustNews&S...

X
Secure Login

This login is SSL protected