MENU

OMÜ Uluslararası İş Birliği Ağını Büyütüyor
12 Haziran 2022, Pazar - 09:14
Güncelleme: 12 Haziran 2022, Pazar - 14:13
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Cezayir’in önemli üniversiteleri arasında olan 8 Mayıs 1945 Guelma Üniversitesi arasında akademik, bilimsel ve kültürel ilişkiler kurmak üzere iş birliği protokolü imzalandı.

Samsun Teknopark ve 8 Mayıs 1945 Guelma Üniversitesi arasında da iş birliği protokolü imzalanarak, Teknopark tecrübelerinin ve imkanlarının Guelma Üniversitesi’ne aktarılması amaçlanıyor.

OMÜ Rektörlüğünde gerçekleşen törende protokol metnine; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve 8 Mayıs 1945 Guelma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tarik Bordjıba imza attı. Samsun Teknopark ve Guelma Üniversitesi iş birliği protokolüne ise Samsun Teknopark Genel Müdürü Ekrem Altan ve Guelma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tarik Bordjıba imza attı.

İmza törenine, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Recep Sancak, Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, 8 Mayıs 1945 Guelma Üniversitesi Genel Sekreteri Nasreddine Boukherouba ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. İsmail Yaman da katıldı.

İmzalanan protokolle iki üniversite arasında; bilgi ve deneyim alışverişinde bulunmak, öğretim elemanları ve öğrencileri değişim programlarını devreye sokmak ve karşılıklı yarar sağlayan araştırma projelerini birlikte yürütmek hedefleniyor.

5 yıl geçerli olacak anlaşmayla her iki üniversite de yayınları, bilimsel-teknik materyalleri ve bilimsel dergileri karşılıklı olarak paylaşacak.

“İş birliğinin güzel bir başlangıç olmasını diliyorum”

İmza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, ziyareti için konuk Bordjıba’ya teşekkür ederek üniversiteler arasındaki iş birliğinin güzel bir başlangıç olmasını diledi. Protokolün kısa sürede işlevsellik kazanmasını isteyen Rektör Ünal, “Tecrübelerin karşılıklı olarak paylaşılması en temel arzumuzdur. Bu nedenle bu anlaşmayı bir fırsat olarak görüyoruz. Ayrıca birikimlerimizin paylaşılmasını ülkeler açısından da son derece değerli buluyorum.” ifadelerini kullandı.

Protokol çerçevesinde Cezayir’de Türkçe’nin seçmeli ya da zorunlu ders olarak okutulması ve kurs, sertifika gibi programlarla desteklenmesi konularında mutabakat sağladıklarını söyleyen Rektör Ünal, “Özelikle proje bazlı karşılıklı iş birliğini önemsiyoruz. Bu nedenle Samsun Teknopark ve OMÜ-TTO’nun tecrübesini mentorluk düzeyinde Cezayirli kardeşlerimizle paylaşmak istiyoruz.” dedi.

“Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretilmesine katkı sağlayacağız”

İki üniversite arasında iş birliği protokolünün imzalanmasından dolayı oldukça memnun olduğunu söyleyen 8 Mayıs 1945 Guelma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tarık Bordjıba, iş birliği ile teknoloji, bilimsel projelerin geliştirilmesi ve Türkçe’nin üniversitelerinde yabancı dil olarak öğretilmesine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Türkiye ve Cezayir ilişkilerinin oldukça önemli olduğunu belirten Bordjıba, bu ilişkinin gelişmesine daha fazla katkı sunmak istediklerini de vurguladı. Bordjıba, konuşmasını misafirperverlikleri için Rektör Ünal ve ekibine teşekkür ederek tamamladı.

Erasmus KA 107 projesi kapsamında OMÜ’ye bir haftalık ziyaret gerçekleştiren Cezayir ekibini Rektör Ünal, protokol imza töreni sonrasında makamında kabul etti.
Ziyaret hediye takdiminin ardından sonlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected