MENU

Öğrencilerden “Şiddetin Farkında Ol” Çağrısı
07 Ocak 2022, Cuma - 16:37
Güncelleme: 08 Ocak 2022, Cumartesi - 19:18
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, “Sosyal Sorumluluk ve Sivil Toplum” dersi kapsamında “Şiddetin Farkında Ol” sloganı ile gerçekleştirdikleri etkinlikte şiddetin farklı türlerini odağa aldı.

OMÜ Kadın ve Toplum Uygulama ve Araştırma Merkezi (OKTAM) iş birliği ile düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin şiddet konusunda farkındalıklarının geliştirilmesi ve şiddete karşı harekete geçmelerinin teşvik edilmesi hedeflendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’ndaki etkinliğin birinci bölümünde Dr. Öğr. Üyesi Aynur Arslan danışmanlığında Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, yaptıkları sunumda şiddetin farklı boyutlarını, görseller eşliğinde katılımcılarla paylaştı.

Şiddetin bahanesi yok

Sunumlarında şiddetin bahanesinin olmadığını ve şiddete dur demek gerektiğini vurgulayan öğrenciler, kendi hazırladıkları video gösteriminin ardından dinleyicilerle şiddet deneyimleri ve şiddete karşı verilen tepkiler hakkında söyleşi yaptı. Öğrenciler etkinlik sonunda üzerinde “flört haklarım” yazılı bardakları arkadaşlarına dağıttı.

İkinci bölümü çevrim içi (on-line) formatta olan etkinlikte OKTAM Müdürü Prof. Dr. Hatice Kumcağız ise öğrencilere yönelik olarak "Flört Şiddeti"ni farklı yönleriyle ele aldı.

OKTAM Müdürü Prof. Dr. Kumcağız “Şiddetin sevgiden, aşktan kaynaklandığı ve bunun bir göstergesi olduğu fikrinden kurtulun”

Konuşmasında şiddetin uyarı sinyallerini ve ipuçlarını yakalamanın önemli olduğunu ve bu işaretlerin ‘şiddetin geliyorum dediği' anlamına geldiğini belirten Prof. Dr. Kumcağız “Üniversite kampüslerinde flört şiddeti çok yaygın. Bu nedenle gençlerin arkadaşlıklarını bilinçli bir şekilde yapmak istemeleri ve bu konudaki doğru ve yanlışların neler olduğuna dair farkındalık oluşturmak istemeleri beni mutlu etti. Şiddetin sevgiden, aşktan kaynaklandığı ve bunun bir göstergesi olduğu fikrinden kurtulun. Şiddeti sadece fiziksel olarak algılamayan, şiddetin farklı boyutları vardır.” dedi.

EGM’nin KADES uygulaması akla gelebilecek ilk uygulama 

Flört şiddetinin sağlığa etkileri, şiddet eğilimi olanların özellikleri ve şiddetle mücadele konularına değinen Kumcağız, ayrıca Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında da gençlere bilgiler aktararak “KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmî bir uygulama. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda aklınıza gelecek ilk acil müdahale uygulaması olarak göze çarpıyor. Kadınlar için geliştirilmiş olan bu uygulamayı kız öğrencilerimizin cep telefonlarına hemen yüklemelerini, erkek öğrencilerimizin de en yakınlarından başlayarak çevrelerini bu uygulama hakkında bilgilendirmelerini öneriyoruz.” diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kumcağız, Fakültede görevli danışmanların, bölüm başkanlıklarının, yanı sıra da OKTAM ve Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin her zaman öğrencilerin yanında olduğuna dikkat çekti.

X
Secure Login

This login is SSL protected