MENU

Büyükşehir Belediye Başkanı Demir ve Rektör Ünal’dan Öğrencilere Hoş Geldin Etkinliği
08 Aralık 2021, Çarşamba - 17:05
Güncelleme: 08 Aralık 2021, Çarşamba - 17:06
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen “Şehrimize ve Üniversitemize Hoş Geldin Arkadaşım” temalı etkinlikte öğrencilerle bir araya geldi.

Büyükşehir Gençlik Hareketi Etkinlikleri kapsamında, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile OMÜ’nün, öğrencilerin şehre aidiyetlerini arttırmak ve sorunlarını birebir iletmelerine imkân sağlamak amacıyla düzenlediği etkinliğe; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Samsun Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan etkinlikte, öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “OMÜ’nün içinde bulunduğu kent, Karadeniz Bölgesinin merkezi ve Türkiye ortalamasının üzerinde bir potansiyele sahip. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımızla, kentteki imkânlarla geleceği inşa etmek için ortak neler yapılabileceğimizi konuşmak için sizlerle buluştuk.” dedi.

“Geleceğinizi inşa edecek nitelikli eğitime talip olmalısınız”

Ülkenin ve insanlığın, gençlerin eliyle geleceğe taşınacağının altını çizen Rektör Ünal şöyle devam etti “Hayallerinize ulaşmak için artık diploma tek başına yeterli değil. Değişen dünyada kendinizi geleceğe hazırlamaz ve hayat boyu öğrenme aşamasına geçemezseniz, mezun olduğunuzda kendi adınıza kaygılanmaya başlarsınız. Üniversite hayatı, kamp gibi değerlendirmeniz gereken bir zaman dilimidir. Her anını kaliteli bir şekilde yaşamak ve değerlendirmek zorundasınız.  Şimdiden kendiniz için gerçekçi bir ideal belirlemeli ve geleceğinizi inşa edecek nitelikli eğitime talip olmalısınız. Üniversite sınavını kazanarak önemli bir engeli aştınız artık, yeterlilikleriniz güçlendirerek ve çeşitlendirerek devam etmeli, farklılık oluşturmalısınız.”

“Lisans öğrencilerinin proje başvuru sayısı 1500’e ulaştı”

OMÜ’nün de son bir yıl içerisinde, dünyadaki gelişmeleri dikkate alarak vizyonunu ve misyonunu geliştirdiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal “Bu doğrultuda oluşturduğumuz stratejiyle, OMÜ’ün marka değerini daha da yükselterek, her mezunumuzun OMÜ mezunu olmaktan gurur duymasını istiyoruz. Bu amaçla, istihdam alanlarının beklentilerini karşılayacak hatta ileri taşıyacak vizyona sahip mezunlar yetiştirmek için eğitim revizyonu başlattık. Ayrıca hızla değişen bilgiyi üreten Ar-Ge çalışmalarını çok önemsiyoruz ve destekliyoruz. Araştırma kültürü kazanmaları, ekip çalışmasını ve proje hazırlamayı öğrenmeleri için lisans öğrencilerimizin projelerine de destek sağlıyoruz. Onlardan tek istediğimiz, toplumun sorununa çözüm bulacak çalışmalara katılarak özgüven kazanmaları. Bin olarak öngördüğümüz lisans düzeyinde öğrenim gören öğrenci projelerinin başvuru sayısının 1500’e ulaşması, gençlerin Ar-Ge’ye olan özlemini ve hevesini gösteriyor. Bundan son derece mutluyuz.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerle, çeşitli etkinliklerde sıklıkla bir araya gelmeyi ümit ettiklerini dile getiren Rektör Ünal, her zaman öğrencilerin yanında olduklarını kaydetti.

“Ortak, ideal bir gelecek noktasında arkadaşız”

Etkinliğin temasına dikkat çeken Samsun Büyükşehir Başkanı Mustafa Demir de “Biz sizin ebeveynlerinizin yaşında olsak da ortak, ideal bir gelecek noktasında arkadaşız. Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden birinde öğrenim görme hakkını kazandınız. Önemli bir aşama kaydettiniz. Ancak asla rehavete kapılmayın. Hızla geçen üniversite hayatında, mezun olduğunuz alanda yeterlilik kazanamamanızın, kendinizi yetiştirememenizin bedelini bir ömür boyunca ödeyebilirsiniz. OMÜ’ye ve Samsun’a gelmek bir ayrıcalık ve bu 4 yılda Üniversitenin ve şehrin imkânlarını kullanmaya gayret edin. Bu imkânlara ulaşamadığınız yerde ise biz her zaman yanınızdayız. Bu etkinliği de bu amaçla düzenledik.” diye konuştu.

“Yerel yönetim ve üniversite iş birliğinin en güzel örneklerinden birini sergiliyoruz”

OMÜ ile Samsun Büyükşehir Belediyesinin yerel yönetim ve üniversite iş birliğinin en güzel örneklerinden birini sergilediğini vurgulayan Başkan Mustafa Demir, OMÜ mezunlarının Belediye için önemli bir istihdam kaynağı olduğunu belirterek “Kendilerinden çok memnunuz ve alanlarındaki en iyi üretimi yapıyorlar. Sizler de mesleğinizde en iyi olmaya adaysınız. Mesleki tecrübe kazanmanız ve projelerinizi geliştirmeniz için de Belediyemizin kapısı sizlere açık ve her türlü iş birliği ve desteğe hazırız. Bizler için önemlisiniz.”

Belediye olarak; bilgi ve teknolojinin tüm imkânlarından faydalanmayı, çevre ve canlıları korumayı, hizmet üreterek insanları mutlu etmede ön sırada olmayı hedeflediklerini belirten Başkan Demir, OMÜ’lü öğrencilerle beraber çalışmaktan mutluluk duyacaklarını ifade ederek öğrencilere “hoş geldin” dileklerini sundu.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, öğrencilerle sohbet ederek önerilerini dinledi ve sorularını cevapladı.

Etkinliğin sonunda Rektör Ünal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, öğrencilere hediye takdim etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected