Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneğinden Rektör Ünal’a Ziyaret
04 Ocak 2022, Salı - 11:27
Güncelleme: 04 Ocak 2022, Salı - 11:27

Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği (MİRASIMIZ) Samsun İl Temsilcisi Vahdettin Dumanoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı ziyaret etti.

Rektörlük makamında yapılan görüşmede; Mirasımız Derneği İl Temsilcisi Dumanoğlu, Derneğin Kudüs, Mescid-i Aksâ ve Osmanlı Devleti’nin bölgeye vakfettiği tarihi ve kültürel mirası korumak ve bu mirasın önemi konusunda halkımızı bilinçlendirmek amacıyla kurulduğunu söyledi. Dumanoğlu, ayrıca Osmanlı dönemine ait tarihi cami, mescit ve evlerin restorasyonlarını yapmak suretiyle işgalciler tarafından zarar verilmemesini önlemeye çalıştıklarını belirterek Kudüs’te yoksullukla mücadele eden Müslümanlara eğitim, gıda, sağlık gibi alanlarda insani yardım yaptıklarını da ifade etti.

Rektör Ünal ise Üniversite ve Dernek arasında gerçekleşmesi muhtemel iş birlikleri ve seminerler hakkında fikirlerini konuklarıyla paylaşarak nazik ziyaretleri için teşekkürlerini sundu.

Ziyaret, hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.