Hemşirelik Bölümü Öğrencileri Organ Bağışının Önemine Dikkat Çekti
09 Aralık 2021, Perşembe - 14:41
Güncelleme: 09 Aralık 2021, Perşembe - 22:02

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü  Organ ve Doku Nakli  Bölge Koordinasyon Merkezinin iş birliğinde, “Organ Bağışı Farkındalığına” yönelik etkinlik düzenledi.

Kurupelit Kampüsü'ndeki Yaşam Merkezi'nde düzenlenen etkinlik kapsamında; organ bağışına yönelik bilgilendirme yapılarak organ bağışı yapmayı düşünenler tarafından “organ ve doku bağış formu” dolduruldu.

250 öğrenci organ bağışına yönelik bilgilendirildi

Organ bağışı ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı standı ziyaret eden öğrencilere; yeşil kurdele, organ bağışı ve sağlık konulu rozet ve broşür dağıtılırken organ bağışı yapmayı düşünenlere organ ve doku bağış kartı verildi. Ayrıca standa uğrayan öğrenciler tarafından, bez afiş üzerine boyalı eller ile hayat ağacı oluşturuldu.

Öğrenciler tarafından büyük ilgi gösterilen stantda, yaklaşık 250 öğrenciye organ bağışına yönelik bilgilendirme yapıldı.