MENU

Hayata Bir Hediye Ver, Organ Bağışla
15 November 2022, Tuesday - 12:37
Updated: 15 November 2022, Tuesday - 12:37
Click to listenLISTEN
Share
A+ A-

3-9 Kasım "Organ Bağışı Haftası"  nedeniyle Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü iş birliği ile ‘Hayata Bir Hediye Ver, Organ Bağışla’ konulu bir sempozyum düzenlendi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans salonunda yapılan sempozyuma; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehtap Ünlü Söğüt, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Aynur Arslan, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakli  Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak yaptığı sunumda, “Organ yetmezliğine bağlı hastalıklar dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sağlık sorunlarının başında gelmektir. Bu hastalıkların tek tedavi yöntemi ise organ naklidir. Organ nakli yapılabilmesi için ülkemizde çok düşük oranlardaki organ bağışının artırılmasına yönelik eğitim ve etkinlikler düzenlenmektedir. Özellikle sağlık alanında eğitim alan öğrencilerin organ bağışı konusunu daha iyi anlamaları ve çevrelerine bu konuyu anlatmaları bağış sayılarının artırılmasında çok önemlidir.” dedi.

Türkiye'de 31 bin 326 kişinin organ nakli beklediğini  söyleyen Kazak, “Organ bağışının az olması nedeniyle her yıl bekleme listelerinde umutla bekleyen ortalama 2 bin 500 kişi hayatını kaybetmektedir. Bağışçı olan tek bir kişinin organları, çok sayıda kişinin tekrar yaşaması ve hayata tutunması için umut olabilmektedir. Bir kişinin organları, bazen 5 bazen de 7 kişiye umut olabiliyor. Türkiye'de organ naklindeki en büyük sorun organ bağışının azlığıdır. Lütfen yaşarken organlarınızı bağışlayın." ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda açılan stantlarda bağışçı olmak isteyenlerin bağış kayıtları alınarak sempozyum tamamlandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected