MENU

1.Uluslararası ve 21. Ulusal Öğrenci Hemşireliği Kongresi, OMÜ’de Gerçekleştirildi
16 Mayıs 2023, Salı - 10:02
Güncelleme: 16 Mayıs 2023, Salı - 10:02
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından düzenlenen ‘1. Uluslararası ve 21. Ulusal Öğrenci Hemşireliği Kongresi’ 11-22 Mayıs tarihinde çevrimiçi (on-line) olarak gerçekleştirildi.

Temasının “Sürdürülebilir Kalkınmada Hemşirelik” olarak belirlendiği kongreye, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Afitap, Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı, Prof. Dr. Zuhal Bahar, Prof. Dr. Murat Bektaş, Prof. Dr. Süheyla Altuğ Özsoy, Prof. Dr. Yüksel Ardalı, Prof. Dr. Yeliz Akkuş, Prof. Dr. Nadiye Özer, Prof. Dr. Emel Ege, Prof. Dr. Gülbu Tanrıverdi Prof. Datuk Dr. Hajjah Bibi Florina Abdullah, Doç. Dr. İmatullah Akyar, Doç. Dr. Mayumi Kako, Doç. Dr. İlkay Boz, Dr. Öğr. Üyesi Özge Öz Yıldırım, Dr. Öğr. Üyesi Perihan Şimşek, Dr. Mirza Oruç, akademisyenler ve birçok öğrenci katılım gösterdi.

Bu yıl temamız Sürdürülebilir Kalkınmada Hemşirelik”

Kongre başkanı Prof. Dr. İlknur Aydın Avcı yaptığı konuşmada şu konulara değindi, “ Bu yıl ki öğrenci hemşireliği kongresini kurtuluş meşalesinin yakıldığı ve milli mücadelenin ilk adımının atıldığı Samsun’da yüz yüze ağırlamayı planladıklarını fakat ülkemizin 10 şehrini etkleyip birçok insan kayba neden olan deprem nedeniyle kongreyi çevrimiçi olarak gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını ifade etmiştir. Ayrıca kongrenin bu yılki temasının “Sürdürülebilir Kalkınmada Hemşirelik” olduğunu belirtmiştir.

Kongrenin birinci günü, açılış konuşmalarının ardından; Sağlık İl Müdürlüğü,  OMÜ prodüksiyon ve OMÜ hemşirelik öğrenci ve öğretim elemanlarının katkılarıyla hazırlanan ‘Geçmişten Günümüze Hemşirelik Kıyafetleri’ video gösterimi yapıldı. Dr. Öğr. Üyesi Özge ÖZ Yıldırım tarafından ‘Bizim Hemşirelerimiz Bizim Geleceğimiz’ Adlı 2023 ICN Teması (International Council Of Nurses - Uluslararası Hemşireler Konseyi) sunumu ile birinci oturum sonlandı.

Kongrenin birinci günü ikinci oturum, Prof. Dr. Zuhal Bahar tarafından “Sürdürülebilir Kalkınmada Hemşirelik” başlıklı konferans ile devam etmiştir. Ardından Prof. Dr. Murat Bektaş ve Öğrenci Hemşire Alperen Sekeler’in oturum başkanlığında, Prof. Dr. Süheyla Altuğ Özsoy “Kültürel Değerler İle Çevre Tutumlarının İlişkisi”, Prof. Dr. Yüksel Ardalı “Deprem Sonrası Süreçte Çevre Sorunları” ve Öğrenci Hemşire Özlem’in “Hemşirelik Öğrencilerinde Çevre Duyarlılığı” Konuşmaları ile ‘Çevreye Duyarlı Hemşirelik’ paneli gerçekleştirildi. İlk günün son oturumu; Prof. Dr. Yeliz Akkuş ve Öğrenci hemşire Emre Şerefoğlu başkanlığında, Öğrenci Hemşire Berivan Ergün’ün (ÖHDER) ‘Hemşirelik Alanındaki Öğrenci Sivil Toplum Kuruluşlarının Sürdürülebilir Kalkınmadaki Farkındalıkları’ konuşması ile son buldu.

Kongrenin ikinci günü ilk oturum; Doç. Dr. İmatullah Akyar, Öğrenci Hemşire Aylin Bakır’ın oturum başkanlığında ‘Depreme Hazırbulunuşluk’ paneli Doç. Dr. Mayumi Kako (‘japonya'da Afet Hemşireliğinin Eğitimi ve Hemşirelerin Depreme Hazırbulunuşluğu’ ve Dr. Öğr. Üyesi Perihan Şimşek’in  ‘Depreme Dayanıklı Hastaneler’ sunumu ile gerçekleştirildi. Prof. Dr. Emel Ege ve Öğrenci Hemşire Yaren Yaman’ın oturum başkanlığında gerçekleşen ‘Yoksulluk ve Açlıkla Mücadelede Hemşirelik’ başlıklı ikinci panelde, Öğrenci Hemşire İlknur Demizkazık ve Prof. Dr. Gülbu Tanrıverdi Yoksulluk ve açlıkla mücadelede hemşirelerin ve hemşirelik öğrencilerinin kültürel yaklaşım ve duyarlılıklarından söz etti. Üçüncü oturum Doç. Dr. İlkay Boz, Öğrenci Hemşire Damla Yılmaz’ın oturum başkanlığında; Türkiye: Prof. Dr. Nadiye Özer, Bosna Hersek: Dr. Mirza Oruç ve Malezya: Prof. Datuk Dr. Hajjah Bibi Florina Abdullah tarafından sunulan ‘Hemşirelik Eğitim Müfredatlarında Sürdürülebilir Kalkınmanın Yeri’ başlıklı panel ile sonlandı.

Kongrenin son oturumu  ‘En İyi Sözel Bildiri’ ile ‘Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Yarışması’, ‘Hemşirelik Eğitimi Materyali Yarışması’, ‘Cumhuriyetin 100.Yılında Hemşirelik Fotoğraf Yarışması’, ‘Toplumsal Duyarlılık Çalışmaları Poster Yarışması’ ve ‘Sürdürülebilir Kalkınmada Hemşirelik Slogan Yarışması’ alanlarında birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon ödül belgelerinin takdim edildi. Kongre kapanış konuşmalarının ardından son erdi.

X
Secure Login

This login is SSL protected