Rektör Ünal’a 2 Bin 939 Kilometre Uzaklıktaki Afganistan’dan Hediye Geldi
11 Haziran 2021, Cuma - 16:01
Güncelleme: 13 Haziran 2021, Pazar - 23:40

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a, Afganistan'daki Türkiye Maarif Vakfı Okullarından gelen “çapan" adlı yöresel kıyafet hediye edildi.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) için yurt dışında bulunan OMÜ’lü akademisyenler, görev sonrası Rektör Ünal’ı ziyaret etti.

Rektörlük Toplantı Salonu’ndaki hediye takdiminde, Afganistan'daki Türkiye Maarif Vakfı Okullarında görev alan Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ-TÜRKÇE) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ömer Saraç, Rektör Ünal’a iletilmek üzere Afgan Türklerine ait “çapan” olarak adlandırılan yöresel kıyafeti takdim etti.

Ziyarete; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Sait Kurşunoğlu, Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Atsız ile Üniversitenin çeşitli birimlerinden yetkililer de eşlik etti.

Rektör Ünal, Türk eğitim kültürünü uluslararası düzeyde temsil eden Türkiye Maarif Vakfı Okullarına, yaptıkları jest için şükranlarını sundu.

Celek de denen yeşil ve mor renk ağırlıklı çapan kıyafetine, Afganistan'da farklı isimler verilirken farklı biçimlerde de rastlanıyor.

OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi ve Uzaktan Eğitim Merkezi iş birliğiyle OMÜ Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ-YÖS) yakın zamanda 19 ülke, 26’sı yurt dışı olmak kaydıyla toplam 33 merkezde başarıyla gerçekleştirilmişti.