HEGEM Vakfından Nezaket Ziyareti
02 Haziran 2021, Çarşamba - 16:49
Güncelleme: 02 Haziran 2021, Çarşamba - 16:49

Merkezi Ankara’da olan Hayat Boyu Eğitim ve Şiddetle Mücadele Vakfının (HEGEM) Başkanı Adem Solak, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu ve beraberindeki heyet, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ı makamında ziyaret etti.

Görüşmede HEGEM Vakfı Başkanı Adem Solak, sivil bir inisiyatif olarak şiddetin her türlüsüne karşı mücadeleyi misyon edindiklerini belirterek bu doğrultuda düzenledikleri akademik, sosyal ve sportif faaliyetlerle şiddet konusunda farkındalığı ve bilinci arttırmayı, dolayısıyla da şiddetle mücadeleyi toplumun bütün katmanlarına yaymayı hedeflediklerini dile getirdi.

Bu mücadelede diğer kurumlar gibi OMÜ’nün vereceği desteğin çok değerli ve moral verici olacağını vurgulayan Vakıf Başkanı Solak, gösterilen konukseverlik için Rektör Ünal nezdinde OMÜ ailesine şükranlarını sundu.

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Umut İlhan Durmuşoğlu da yürüttükleri faaliyetlerden bahsederken arabuluculuk hizmeti standartlarının yükseltilmesi ve etkili bir biçimde uygulanabilmesi adına yoğun bir tempoyla mesai yaptıklarını söyledi.

Nazik ziyaretleri dolayısıyla konuklarına teşekkür eden Rektör Ünal da HEGEM’in; hizmet gücünü etkin kılmasında, projeler ve hizmet modelleri geliştirmesinde Üniversite olarak destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Ziyarette HEGEM Vakfı Başkanı Adem Solak, "Çocuk Odaklı Sosyal Risk Haritası, Samsun İli" adlı kitabı Rektör Ünal’a takdim etti.