Egzotik ve Yaban Hayvanlarına İlk Yardım
26 Şubat 2020, Çarşamba - 17:22
Güncelleme: 26 Şubat 2020, Çarşamba - 18:07

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Egzotik ve Yaban Hayvanlarına İlk Yardım” konulu konferans, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Konferansa konuk olarak Veteriner Hekim Nilay Tezsay, Doç. Dr. Hatice Özlem Nisbet, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Hatice Özlem Nisbet “Mesleğimizde eğitim esnasında, daha çok çiftlik ve pet hayvanları üstünde durulurken yaban hayvanları hakkında çok fazla bilgi sahibi olamıyoruz.” dedi. Doç. Dr. Nisbet, sözlerinin devamında egzotik ve yaban hayvanları hakkındaki bilgi yetersizliğini bu ve benzeri eğitimlerle kapatmaya çalıştıklarını vurgularken, yaban hayatı hekimliğinin gönüllülüğe dayandığına dikkat çekerek veteriner hekimlerin bu konuya dair bilgilerini paylaşmaya ve zamanlarını ayırmaya hazır olmaları gerektiğini dile getirdi.

Doç. Dr. Hatice Özlem Nisbet, yaban hayvanlarının ekosistemdeki öneminin yadsınamaz olduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Yaban hayvanları doğamızın bir parçası ve onlar var olduğu sürece bizler de var oluruz, bunun farkına varmamız gerekiyor. Bu konuda yıllardır gönüllü çalışan ve bu iş için emek harcayan meslektaşımız Nilay Tezsay bizleri kırmadı ve buraya kadar geldi. Kendisine has eğlenceli yöntemi ile sizleri bilgilendirecek. Kendisine çok teşekkür ediyorum.”

“Yaban hayvanlarına ilk yardım konusunda gönüllük esastır”

Veteriner Hekim Nilay Tezsay ise “Egzotik ve Yaban Hayvanlarına İlk Yardım” konulu sunumunun başında “Sizlerle bir arada olmak benim için çok anlamlı. Çünkü; evet, gönüllü bir şeyler yapıyoruz ve bu konu da bizim çocuğumuz gibi. İnsan nasıl ki çocuğunu anlatmaya bayılır, bu konu da benim için öyle. Ancak diğer hekimlik dallarından çok uzak bir şey yapmıyoruz, sadece gönüllülük esası fazla. Hekimliğin özünde, aslında bu işi çok sevmek var.” diye konuştu.Tezsay daha sonra, egzotik ve yaban hayvanlarına yönelik yapılacak ilk yardım hakkında katılımcılara çeşitli örnekler ışığında bilgiler aktardı.