MENU

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğrencileri Saha Araştırmasında
26 Ekim 2022, Çarşamba - 14:13
Güncelleme: 26 Ekim 2022, Çarşamba - 14:13
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri Dr. Öğr. Üyesi Cuma Yıldırım tarafından verilen “Kırsalda Kamu Hizmeti ve Yönetimi” dersi kapsamında Vezirköprü’ye ve bu ilçeye bağlı olan İncesu ve Tahtaköprü Mahallesi’ne saha araştırması gerçekleştirdi.

Araştırmaya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuray Keskin ve bölüm öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Göker Önen dış gözlemci olarak katıldı.

“Saha araştırmasında teori ve uygulamanın birlikte düşünülmesi amaçlandı”

Program ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Cuma Yıldırım, “Saha araştırmasında öğrenciler, derste teorik olarak anlatılan Türkiye’nin tarımsal yapısını, kırsalda kamu hizmetlerinin durumunu ve kamu yönetiminin rolünü gözlemleme şansına sahip oldular. Yine toplumsal araştırmalarda bilimsel çalışma tasarlama, veri toplama ve derleme konusunda uygulamalı olarak deneyim kazandılar.” dedi.

“Öğrencilerimiz nesilden nesile aktarılan kadim üretim bilgisiyle tanıştı”

Dr. Öğr. Üyesi Yıldırım, “Öğrencilerimiz bu incelemeyle tevazuyla toprağa tutunmuş, toprakla ayakta kalmayı öğrenmiş, çiftçilerimizin nesilden nesile aktardığı kadim üretim bilgisiyle tanışma fırsatı bulmuştur. Öğrenciler kraliçe arının yaşam döngüsünden, kanlıca mantarının tazesine, süpürge otundan dokuma sanatına, tarımsal ürünlerin ekiminden biçimine kadar çiftçilerimizle derinlemesine mülakat yapmış ve bir günü birlikte yaşamışlardır.” ifadelerini kullandı.

X
Secure Login

This login is SSL protected