Rektör Ünal, Yapımı Devam Eden Yeni Yurt Şantiyesini Ziyaret Etti
20 Ekim 2022, Perşembe - 11:39
Güncelleme: 20 Ekim 2022, Perşembe - 11:43

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ile birlikte Üniversitenin Kurupelit Yerleşkesi’nde inşası devam eden ve Türkiye’nin toplu hâlde bulunan en büyük öğrenci yurdunun inşaat sahasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yapımı süren 4 bin kişilik yurdun yapı alanında bir araya gelen yetkililer, yurdun en kısa sürede hizmete girmesi adına yüklenici firma yetkilileriyle görüştü. Ziyarette; yüklenici firma yetkilileri tarafından yurdun inşasının yapım süresindeki gelişmeler ve bitim süresi hakkında Rektör Ünal ve Vali Dağlı’ya brifing verdi.

Öğrencilerin ihtiyaçlarına göre tasarlandı

Öğrencilerin ihtiyaçlarına göre yüksek teknolojiyle tasarlanan yurdun içerisinde; 8 adet yurt bloğu, 2 adet sosyal tesis bloğu, 2 adet çok amaçlı salon, 246 araçlık otopark ve 2 adet de açık spor sahası olacak. Yurt odaları 3 ila 4 kişinin kalabileceği şekilde dizayn edilirken, tuvalet ve banyo da odaların içinde bulunuyor.