MENU

Sağlık Hizmetleri Öğrencilerinden Ayvacık'taki Barınak Hayvanlarına Yardım Eli
16 Haziran 2022, Perşembe - 10:09
Güncelleme: 16 Haziran 2022, Perşembe - 10:09
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, “Sosyal Sorumluluk Projeleri” dersi kapsamında Samsun’un Ayvacık Belediyesi Barınağı’nda koruma altında olan hayvanlar yararına sosyal sorumluluk çalışması gerçekleştirdiler.

“Bir Kap Mutluluk, Bir Kalp Sevgi” sloganıyla yürütülen “Barınak Hayvanlarına Ziyaret Projesi” ile farkındalık, sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilinci aşılanırken öğrencilerin, hayvanlar yararına yapılan çalışmalara dâhil olmaları hedeflendi.

Barınak buluşmasında Ayvacık Belediyesi desteğiyle sokak hayvanlarına dair en temel sorunlardan beslenme, barınma ve şiddet konularına dikkat çekilirken bu tür faaliyetlerin vicdani bir sorumluluk olduğu vurgulandı.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Faruk Tan öncülüğünde ve Öğr. Gör. Nursel Bayrak danışmanlığında düzenlenen etkinlikte, barınak hayvanlarına mama temin edilirken barınakta çevre temizliği de yapılarak hayvanlarla ilgilenildi.

Hazırladıkları projeyle can dostlarını koruma adına örnek bir çalışmaya imza atan Sağlık MYO öğrencileri; hayvanlara yardım etmenin ve onları yönelik sevgi ve merhameti esirgememenin, insanların en önemli meziyetleri arasında olduğunu belirterek herkesi hayvan hakları konusunda duyarlı ve aktif olmaya davet etti.

X
Secure Login

This login is SSL protected