Spor Şenliği’nde Dereceye Giren Takımlar, Kupalarını Kaldırdı
07 Haziran 2022, Salı - 14:05
Güncelleme: 08 Haziran 2022, Çarşamba - 15:47

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) bu yıl düzenlenen “36. Geleneksel Üniversite İçi Spor Şenlikleri”nde dereceye giren takımlar, ödül töreniyle kupa ve madalyalarına kavuştu.

Gerek öğrencilerin gerekse çalışanların beden ve ruh sağlığını korumak ve boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine fırsat tanımak amacıyla her yıl Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca düzenli olarak organize edilen “36. Geleneksel Üniversite İçi Spor Şenlikleri” kapsamındaki karşılaşmalar 9 Mayıs – 6 Haziran 2022 tarihleri arasında oynandı.

3 branşta öğrenciler ve çalışanlardan kurulu toplam 59 takım boy gösterdi

Futbol, basketbol ve voleybol olmak üzere 3 branşta düzenlenen spor müsabakalarında; futbolda 14 personel, 14 öğrenci ve 14 uluslararası öğrenciden oluşan 42 takım, basketbolda 10 öğrenci takımı, voleybolda 7 öğrenci takımı olmak üzere toplam 59 takım mücadele etti.

Kurupelit Yerleşkesi’nde Planetaryum’un yanındaki halı sahada düzenlenen ödül törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep, fakülte ve meslek yüksekokulların idari yetkilileri ile çalışanlar katıldı.

Rektör Yardımcısı Batuk “Müsabakalara katılmak, bence kazanmak kadar değerli”

Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, şenliklere verdikleri emek ve desteklerinden ötürü fakülte ve diğer birimlere teşekkür ederek “Spor müsabakaları dostluk ve kardeşliği pekiştirmesi gereken etkinlikler. Kazanmak önemli ve derece yapan bütün takımlarımızı ayrı ayrı kutluyorum ama bu şenliklere katılmak da çok değerli. Kaybeden takımlar müsabakalara katılmasaydı kazanmanın bir anlamı olmayacak, dolayısıyla bu etkinlikler bir anlam taşımayacaktı. O yüzden katılmak, bence kazanmak kadar kıymetli. Maçlarda bazen rekabetin dozu yükselebiliyor. Bundan sonraki senelerde de bu şenliklerin yine kardeşçe ve dostça müsabakaların yapılmasına, fakülte ve birimlerimiz arasındaki tanışıklık ve dostlukların artmasına vesile olmasını diliyorum.” dedi.

"Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz"

Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da faaliyet programlarına OMÜ’nün organizasyonlarını dâhil eden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne minnettar olduklarını belirten Prof. Dr. Batuk “Spor organizasyonumuzun kupa, madalya ve hakem ödemelerini karşılayan, ayrıca Tiyatro Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen Tiyatro Festivali'nde diğer üniversitelerden gelen tiyatro ekiplerini öğrenci yurtlarında barındırarak faaliyetlerimizi destekleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ardından karşılaşmalarda ilk üçe girerek derece yapan takımlara ödülleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep, Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Eliöz, Samsun Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güray Erener, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Alaylı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Şen Tunç başta olmak üzere ilgili yetkililerce takdim edildi.

OMÜ 36. Geleneksel Üniversite İçi Spor Şenlikleri”nde dereceye girenler, şu takımlardan oluştu:

Voleybol Turnuvasında Dereceye Giren Kadın Öğrenci Takımları

Kadın öğrenci voleybol birincisi (Tıp Fakültesi)
     Kadın öğrenci voleybol ikincisi (Sağlık Bilimleri Fakültesi)
     Kadın öğrenci voleybol üçüncüsü (Eğitim Fakültesi)

Voleybol Turnuvasında Dereceye Giren Erkek Öğrenci Takımları

Erkek öğrenci voleybol birincisi (Tıp Fakültesi)
     Erkek öğrenci voleybol ikincisi (Eğitim Fakültesi)
     Erkek öğrenci voleybol üçüncüsü (Diş Hekimliği Fakültesi)

Basketbol Turnuvasında Dereceye Giren Erkek Öğrenci Takımları

Erkek öğrenci basketbol birincisi (Tıp Fakültesi)
     Erkek öğrenci basketbol ikincisi (Samsun Meslek Yüksekokulu)