MENU

OMÜ, Endonezya’da Temaslarını Sürdürüyor
04 Haziran 2022, Cumartesi - 16:26
Güncelleme: 06 Haziran 2022, Pazartesi - 11:34
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Batuk, Endonezya’nın Bandung kentinde bulunan Pendidikan Üniversitesini (UPI-Pendidikan Universitas) ziyaret etti.

Ziyarette UPI Rektörü Prof. Dr. M. Solehuddin, M.Pd. ve fakülte dekanları ile yardımcılarından oluşan bir heyetle görüşme gerçekleştirildi. OMÜ Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu'nun da katıldığı görüşmede üniversitelerin mevcut durumları tanıtılarak iki üniversite arasında öncelikle eğitim bilimleri olmak üzere tüm alanlarda işbirliği ve akademik değişim imkanları üzerine çalıstay toplantısı yapıldı. 

Fakülte temsilcilerinin ayrı ayrı söz aldığı toplantıda; süreçle ilgili talep, soru ve değerlendirmeler ele alınarak yol haritası oluşturuldu. Uluslararası ilişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, misafir olunan Üniversiteden ayrılmadan önce UPI TV’den Endoneyazlı öğrencilerin OMÜ’nün uluslararası öğrenci politikalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Eğitim faaliyetlerine 1954’de öğretmen koleji olarak başlayan UPI, şu anda 8 fakülte ve 1 lisansüstü enstitüsü ile eğitim hizmetine devam ediyor. Üniversite eğitim bilimleri, eğitim temelli disiplinler, ilahiyat, beşeri bilimler ve sosyal bilimler alanlarında hem teorik hem de uygulamalı olarak lisans ve lisansüstü eğitim imkanı sunuyor.

 

X
Secure Login

This login is SSL protected