MENU

KPSS Bilgilendirme Toplantısına Büyük İlgi
27 Mayıs 2022, Cuma - 09:29
Güncelleme: 27 Mayıs 2022, Cuma - 09:29
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin (OMÜSEM) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Eğitim Bilimleri ve Genel Kültür/Genel Yetenek Kursu bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Fevzi Köksal Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, OMÜSEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Bulut, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Her biri alanlarında uzman eğitimciler: Eğitim Fakültesinde öğrenim gören aktif öğrencileri, mezunları, diğer fakültelerden mezun olmuş formasyon belgesine sahip öğretmen adaylarını ve KPSS puanı ile öğretmen olarak atanmak isteyen lisans mezunlarını “Eğitim Bilimleri ve Genel Kültür/Genel Yetenek” sınavına ve “ÖABT”ye (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi-öğretmen kadrolarına atanmak isteyen adayların girdiği sınav) hazırlayacak.

Eğitim Bilimleri ve Genel Kültür/Genel Yetenek Kursu kapsamında yüz yüze olarak üç yüz elli beş saat eğitim verilecek. 3. ve 4. sınıfta okuyan öğrencilerin veya mezunların katılabileceği kurs, verilecek kaynak kitaplar, yapılacak deneme sınavları ayrıca sınava yakın zamanlarda yapılacak olan konu tekrarları ile de zenginleştirilecek.

Hafta sonları planlanan Eğitim Bilimleri ve Genel Kültür/Genel Yetenek kursu yanında, hafta içi akşam Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya, Matematik, Okul Öncesi Öğretmenliği ve İlahiyat- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanlarında Öğretmenlik Alan Bilgisi testi (ÖABT) hazırlık kursları açılacak. 

Ön kayıt için son başvuru tarihi 17 Haziran 2022 olan kurslarla ilgili ayrıntılı bilgi önümüzdeki günlerde OMÜSEM’in kurumsal web sayfasında yer alacak.

X
Secure Login

This login is SSL protected