MENU

Rektör Ünal, Başkentte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Buluştu
03 Şubat 2022, Perşembe - 15:59
Güncelleme: 24 Mart 2022, Perşembe - 11:08
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Ankara’da çeşitli temaslarda bulunan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi ziyaret etti.

Tarım ve Orman Bakanlığındaki görüşmede; Bakan Pakdemirli ve Rektör Ünal, iki kurum arasında muhtemel iş birliği ve çalışmalar hakkında istişarede bulundu.

Rektör Ünal, tarım ve hayvancılıkta Samsun’un adını öne çıkaracak çalışmalardan bahsetti

Ziyarette Rektör Ünal, Kenevir Araştırmaları Enstitüsü ile Türkiye’nin ilk yerli ve millî kenevir çeşitlerini üreten OMÜ’nün, “yeşil hazine” olarak adlandırılan bu bitkiyle ilgili çalışmaların ticarileşmesi yolunda büyük bir çaba içerisinde olduğunu dile getirdi. Üniversitenin bu yöndeki çalışmalarının, uzun vadeli bir perspektif doğrultusunda ülke ekonomisine artı değer yaratacağına dikkat çeken Rektör Ünal, keneviri Samsun’un markalarından biri hâline getirmek istediklerini vurguladı.

Rektör Ünal yanı sıra, Samsun’da hayvancılık sektörünün en önemli gelir kaynaklarından biri olan manda yetiştiriciliğine yeni bir vizyon getirerek buradan elde edilen ürünlerin markalaşmasını sağlamak ve sektörün verimliliğini arttıracak bir eylem planı oluşturmak amacıyla birçok çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Samsun’da düzenlenecek olan Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF’22) ve TEKNOFEST 2022 gibi iki büyük organizasyona dair değerlendirmelerin paylaşıldığı görüşme, hediye takdimiyle tamamlandı.

Bakan Pakdemirli, nazik ziyareti ve iyi dilekleri için Rektör Ünal’a teşekkür ederek OMÜ ailesine selam ve sevgilerini iletti.

X
Secure Login

This login is SSL protected