MENU

Samsun Teknopark'ta Global Game Jam Etkinliği
31 Ocak 2022, Pazartesi - 10:17
Güncelleme: 31 Ocak 2022, Pazartesi - 12:40
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Karadeniz Bölgesi'nde Global Game Jam'e (GGJ) ev sahipliği yapan tek kurum Samsun Teknopark’ın oyun geliştiricileri, tüm dünyada aynı anda gerçekleşen GGJ etkinliği ile 48 saat boyunca oyun geliştirdi.

Oyun geliştiriciler, 48 saat boyunca GGJ tarafından kendilerine belirtilen tema çerçevesinde oyunlar tasarladı. Çevrim içi (on-line) olarak gerçekleştirilen etkinlikte; GGJ tarafından açıklanan tema ile birlikte geliştiriciler, ekiplerini kurarak fikirlerini oluşturdu ve oyunlarını geliştirmeye başladı. 48 saatin sonunda oyunlarını sisteme yükleyen geliştiriciler, ardından oyun sunumlarına geçti.

GGJ 2022’nin teması: Duality

Etkinlikte geliştiriciler, “duality” konusunda geliştirdikleri oyunların sunumlarına yer verdi. Yapılan sunumlarda, geliştirilen oyunların özgün ve temaya uygun olmasına özen gösterildiği belirtilirken, Teknopark bünyesinde bulunan oyun geliştiricilerin, başarılı planlamaları ve uygulamaları da dikkat çekti. On-line olarak Discord uygulaması üzerinden gerçekleştirilen etkinlikte, oyun geliştiriciler ile birlikte oyun geliştirmek için fikirleri olan girişimciler bir araya geldi.

Etkinlik sonunda geliştiriciler, birçok oyun tasarlarken 48 saat oyun geliştirme süreci ve bu süreç içerisindeki zorlukları da deneyimlemiş oldu.

X
Secure Login

This login is SSL protected