MENU

Rektör Ünal, T3 Vakfı Müdürü Kökçam’la On-Line Toplantı Gerçekleştirdi
30 Ocak 2022, Pazar - 09:09
Güncelleme: 07 Eylül 2022, Çarşamba - 15:04
Dinlemek için tıklayınızDİNLE
Paylaş
A+ A-

Dünyanın en kapsamlı havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2022’ye ev sahipliği yapması planlanan Samsun’da hazırlıklar bütün hızıyla sürüyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, festivalde görevli teknik ekiple birlikte, TEKNOFEST 2022’nin bilgilendirme ve hazırlık faaliyetlerinin paylaşıldığı çevrim içi (on-line) etkinliğe katıldı.

TEKNOFEST'in paydaşları arasında olan OMÜ, düzenlenen etkinlik ile akademisyenler tarafından hazırlanan raporu, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Müdürü ve TEKNOFEST Genel Sekreteri Ömer Kökçam başta olmak üzere T3 Vakfı Yönetim Ekibi ile paylaştı. 

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Teknofest’in heyecanını yaşadıklarını belirterek, böylesine büyük bir organizasyonu layıkıyla gerçekleştirmek için yoğun bir tempoya girdiklerine dikkat çekerken Üniversite olarak festivalin bundan önceki ve sonraki yarışmaları hakkında bilimsel bir kaydının olması gerektiğini vurguladı.

“Başarı hikâyelerinin izini sürmek ve bunları yazmak istiyoruz”

TEKNOFEST'in topluma öz güveni yeniden hediye ettiğini ifade eden Prof. Dr. Ünal, bu konuda rapor oluşturmak ve süreci yönetmek istediklerine dikkat çekti. Rektör Ünal, konuşmasına şöyle devam etti: “Başta Üniversite ve T3 Vakfı olmak üzere bu süreçte büyük kazanım sağlamalıyız. Yapılan ön çalışmayla TEKNOFEST'in başta sosyolojik ve eğitimsel disiplinler olmak üzere birçok alanda bilimin nereye doğru evrildiğini ve toplumun hangi ölçüde teknolojiye ilgi duyduğunu öğrenmek istiyoruz. Biz elde ettiğimiz verilerle 2 yıl önce yarışmaya katılmış ve ödül kazanmış takımların başarı hikâyelerinin izini sürmek ve bunları yazmak istiyoruz. Bu verilerin işlenerek araştırmacıların hizmetine sunmayı ve tez yazımı, makale, özel atıflarla değerlendirilmelerini sağlamayı hedefliyoruz.”

“Bilimsel çıktıların çok büyük kazanımları olacak”

Türkiye T3 Vakfı Müdürü ve TEKNOFEST Genel Sekreteri Ömer Kökçam ise Türkiye’nin “Millî Teknoloji Hamlesi” doğrultusunda Teknofest’in ciddi bir enerji ürettiğine dikkat çekerek “Böyle güzel çalışmalara ihtiyacımız var. Elde edilen veriler sayesinde TEKNOFEST yarışmalarına ilişkin yansımaların yer verildiği bilimsel çıktıların çok büyük kazanımları olacağını düşünüyorum.” dedi.

Karşılıklı fikir ve bilgi alışverişinin bulunulduğu toplantının, şubat ayı sonunda tekrar düzenlenmesi planlanıyor.

 


 

X
Secure Login

This login is SSL protected