MENU

OMÜ’lü Sporcular Geleneksel Türk Okçuluğu Turnuvası’na Katıldı
21 May 2024, Tuesday - 14:05
Updated: 21 May 2024, Tuesday - 14:05
A+ A-

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) tarafından düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu müsabakası bu yıl Sakarya'da gerçekleştirildi.

Turnuvaya Samsun'u temsilen Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri Muhammed Sadi Kader, Fahrettin Yondemir, Hüseyin Eryılmaz, Melike Ataş, Dilan Polat, Cansu Yılmaz, Fadime Altun ile Samsun Üniversitesi öğrencisi Seyid Okuyucu katıldı.

Tüm sporcular bireysel kategorilerde isimlerini ilk 10'a yazdırmayı başarırken erkek takımı Türkiye birinciliği, kız takımı ise Türkiye ikinciliği kazandı.

“Kültürel ve manevi değerlerimizi tanıtmak ve korumak için büyük bir fırsat”

OMÜ öğrencisi Muhammed Sadi Kader, gerçekleştirilen beraberlik atışlarının ardından Türkiye şampiyonu oldu. Mutluluğunu paylaşan Muhammed Sadi Kader, “Sportif başarılarıyla tanınan Samsun şehrimizden, üniversite öğrencileri olarak bu turnuvada bulunmak kültürel ve manevi değerlerimizi tanıtmak ve korumak için büyük bir fırsattı. Aldığımız derecelerle Samsun şehrimizin ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinin öğrencilerine sportif alanda verdiği desteği göstermiş bulunmaktayız. Bu derecelerin, Türk okçuluğuna gösterilen ilgiyi ve desteği arttırmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

“Heyecanlı ve keyifli bir yarışmayı geride bıraktık”

Kız takımı sporcusu Melike Ataş da “Oldukça heyecanlı ve keyifli bir yarışmayı geride bıraktık. Süreç boyunca elimizden geldiğince saygılı ve kibar davranmaya çalıştık. Bizler Atatürk'ün 'Ben sporcunun zeki, çevik ve de ahlaklı olanını severim' sözünü yolumuza ışık edinmeye çalışan sporcularız. Zaten böylesine güzel bir geleneği devam ettirmek çok gurur verici.” dedi.

“Yarışmaya katılan tüm sporcu ve antrenörlere teşekkür ederiz”

Erkek takımı sporcusu Fahrettin Yondemir, “Son derece keyifli bir süreç atlattık. Antrenörümüz Güner Tosun'un vermiş olduğu eğitimlerle hazırlandık birçok aksilik ve ekipman eksikliğimize rağmen yılmadan devam ettik. Yarışmaya katılan tüm sporcu ve antrenörlere teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.

“İmkan ve destek verildiği takdirde çok daha büyük başarılara imza atacağız”

Antrenör Güner Tosun ise "Böylesine güzel sporcularla çalışmak her antrenöre nasip olmaz. Ben yalnızca kendi potansiyellerini fark etmelerini sağladım. İmkân ve destek verildiği takdirde çok daha büyük başarılara imza atacağımıza eminim." ifadelerini kullandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) olarak turnuvaya katılan genç sporcularımızı tebrik eder  başarılarının devamını dileriz.

X
Secure Login

This login is SSL protected